НАСТАВЉА СЕ ГРАДЊА У ЗАСАД ПОЉУ: Koмисија за државну имовину БиХ одлучила у корист града Требиња

  • Комисија за државну имовину БиХ је на јучерашњој сједници у Сарајеву, у присуству представника оба ентитета, једногласно је донијела одлуку којом је потврђен ранији став о законитости преношења простора бивше касарне „Лука Вукаловић“ на Град Требиње. Одлуком је простор бивше касарне стављен на располагање Граду Требиње.

zasad
„Комисија за државну имовину БиХ је још једном потврдила оно што смо у градској управи знали – да је град Требиње у законски прописаној процедури извршио пренос права располагања над бившом касарном ‘Лука Вукаловић’ као неперспективном војном имовином и да су сви наши поступци били законити и исправни“, рекао је за Радио Требиње градоначелник Славко Вучуревић.

„Знамо ко је тужио, и у каквим спрегама, да би се спријечило пуњење буџета и изграња свих предвиђених објеката на тој локацији. Побједа права и правде над клиповима лажи који локални СНСД преко републичких органа покушава да спочитава грађанима Требиња“, додао је Вучуревић и најавио да ће град наставити са издавањем дозвола и продајом земљишта, и како је рекао, реално је очекивати да ће у Засад пољу нићи нови град.

„Овим су отклоњене све баријере за несметану изградњу и развој овог дијела града, а самим тим пресјечена је и опструкција ентитетских органа који су спречавали градњу предвиђену Регулационим планом за овај простор“ закључио је Вучуревић.

Окружни привредни суд у Требињу је донио 9. фебруара ове године привремену одлуку којом се Граду Требињу забрањује располагање имовином на подручју некадашње касарне „Лука Вукаловић“, које је Граду Требињу додијељено као неперспективна војна имовина.

Одлука о забрани донесена на захтјев епархије захумско-херцеговачке и приморске, која се позвала на ранији закључак Владе РС – да се дио земљишта поменуте неперспективне војне имовине уступи Епархији.

Окружни привредни суд у Требињу, 22. фебруара је донио рјешење којим се претходна мјера ставља ван снаге, а на које није поднесена жалба.

Радио Требиње

ПИШИ ЋИРИЛИЦОМ: Текстове са портала Слободна Херцеговина, уз обавезно навођење извора и линк, могу да користе само они сајтови који користе српско писмо.

Оставите коментар