КОСМЕТСКА ЗВЕЗДА:Награда Братиславу Петровићу Браци за роман „Изјава“ о потресним дешавањима на Косову

Књижевник Братислав Петровић Браца добио је недавно престижну награду Косметску звезду, за свој роман „Изјава“.Братислав Петровић, Браца један је од књижевника из Беле Паланке, који објављује романе приче, приповијетке, монографије и есеје на књижевном језику и дијалекту. Бави се и новинарством. Као новинар сарадник сарађује са издавачким кућама у Србији и иностранству (Бугарска  и Канада). Члан је Удружења књижевника Србије и Савеза књижевника у отаџбини и расејању. (СКОР). Превођен је на бугарски језик.

braca

(БРАТИСЛАВ ПЕТРОВИЋ)

„Изјава“ је потресно сведочанство о трагичним збивањима на Косову и Метохији 1998. и 1999. године кроз која је прошла једна генерација српске полиције.Али роман није пука хронологија тих збивања.Аутор, непосредни учесник догађаја које описује, акценат ставља на породичну и личну драму главног јунака приче.Он мора да се бори, и кад оружје утихне, сада за одбрану истине и достојанства“-наводи у рецензији Јовица Васић, новинар, публициста и књижевник.glavna nagrada

Иначе, иза овог књижевника стоје  бројни романи међу којима су Изјава, Цариградски друм, Крвава нишавска зима, Проклетство неправде…

Добитник је и бројних награда и признања у својој земљи, а и шире.Признање Братиславу Петровићу, за најуспЈешнијег књижевника године, за књигу „Цариградски друм“, које му је додјељена у анкети 50, региомналних и локалних ТВ станица Србије и интернета које емитују забавно едукативну емисију „Под сјајем звезда“.Повеља „Слово хвале и захвале“ за пјесму „Паланачка баница“ на конкурсу „Преображењско појење 2014“. Ниш, Златна диплома за освојено I мјесто на књижевном конкурсу на тему „Вино“, Издавачке куће „Арте“ и Винарије „Александровић“, на коме је учествовао 231 аутор из Србије и иностранства и бројне друге награде.

Дајана Алексић

извор:Слободна Херцеговина

ПИШИ ЋИРИЛИЦОМ: Текстове са портала Слободна Херцеговина, уз обавезно навођење извора и линк, могу да користе само они сајтови који користе српско писмо.
О аутору

Оставите коментар