„Косметска звезда“ за новинарство Горану Киковићу

  • У суботу 26. маја 2018. године у мјесту Сталаћ на зидинама куле Тодора од Сталаћа на скупу, поводом Тројчинданских свечаности, додијељена су признања значајним личностима а међу њима и „Косметска звезда“ првог реда за књижевност и новинарство и то: Веселину Џелетовићу, књижевнику из Београда за књижевност и Горану Киковићу, историчару и професору, главном и одговорном уреднику часописа за књижевност, историју и културу „Глас Холмије“ из Берана, за изузетне заслуге у области новинарства.

Домаћин и организатор манифестације био је Славољуб Љубисављевић, који је ова знамења, у име Друштва полицијских ратника Републике Србије, уручио Џелетовићу и Киковићу.

У образложењу се истиче да се Киковићу „за изузетне заслуге у области новинарства додјељује знамење ‘Косметска Звезда првог реда’, за низ чланака који говоре острадању српског народа на Косову и Метохији“.

„Косметска звезда“ је грађанско одликовање, које се сваке године додељује на празник Свете Тројице. Признање има за циљ да се подстакну домаћи и страни грађани и организације да дају свој директни допринос у циљу повратка светој српској земљи Косову и Метохији, српским светињама, напуштеним домовима, заустављању уништавања српског народа и заштити споменика културе на Космету, каже се у одлуци коју је потписао председник Славољуб Љубисављевић.

Киковић, који је признање добио као главни и одговорни уредник часописа „Глас Холмије“, часописа који је дао велики допринос у очувању српског идентитета, уредник је свих 36 бројева.

„Историчар служи човеку да би сазнао истину о његовим делима и поштовао друге и себе. Истраживање тајновите истине о појединцима је победа храбрих, учених и умних. Сазнање о човеку, народу, успесима и падовима, победи добра над злом, истини о заборављеним историјским, књижевним, научним, културним делима и храбрости појединаца кроз времена је исконска светлост која прича животни пут о људима који су уткали себе у темеље љубави, мира и слободе. Захваљујући Горану Киковићу истина је кренула у ‘Гласу Холмије’ и њу више ништа не може зауставити“, истакао је проф. др Јован Бабовић.

ПИШИ ЋИРИЛИЦОМ: Текстове са портала Слободна Херцеговина, уз обавезно навођење извора и линк, могу да користе само они сајтови који користе српско писмо.
О аутору

Оставите коментар