Резултати конкурса за награду „Владимир Гаћиновић“-ПРВА НАГРАДА ПЈЕСНИКУ ЖАРКУ БОЈИЋУ ИЗ ПОДГОРИЦЕ

 

   На конкурсу за најбољу пјесму родољубивог садражаја „Владимир Гаћиновић“, који су расписали Културно-спортски центар и Народна библиотека „Владимир Гаћиновић“ Из Билеће,  прву награду добио је пјесник Жарко Бојић из Подгорице, за пјесму „Ноћ на Газиместану“.

BIBLIOTEKA

    Њему ће на књижевној вечери у Билећи, на Видовдан 28. јуна ове године, бити уручена специјална плакета и новчани износ награде од 300 марака.  Другу награду, уз захвалницу и износ од 200 марака, добио је Недељко Зеленовић из Источног Новог Сарајева, за пјесму „Моје реке“.

    Према одлуци жирија, у коме су били предсједник Шћепан Алексић и чланови професорице српског језика Јелена Михић и Мирјана Сворцан, трећа награда, уз захвалницу и износ од 100 марака, припала је Јовану Братићу из Невесиња за пјесму „Камени војници“.

    На конкурс је пристигло укупно 19 радова из Републике Српске, Црне Горе и Србије. Књижевно вече и подјела награда на Видовдан одржаће се у просторијама Народне библиотеке „Владимир Гаћиновић“ у Билећи.

ИЗВОР:СЛОБОДНА ХЕРЦЕГОВИНА

ПИШИ ЋИРИЛИЦОМ: Текстове са портала Слободна Херцеговина, уз обавезно навођење извора и линк, могу да користе само они сајтови који користе српско писмо.
О аутору

Оставите коментар