ТАТИЦЕ НАШ, КАЖУ ДА СИ ОТИШАО НА ПУТ, ЧЕКАМО ТЕ… Дјеца се потресним ријечима опраштају од Мирка Бутулије!

  • Данашње новине пуне су читуља и последњих поздрава убијеном председнику АМСС Мирку Бутулији. Чак 84 читуље објављене су у два дневна листа, у којима су се опраштали најбилижи, деца, супруга, мајка, а потом и пословни партнери и пријатељи.

„Татице наш, кажу да си отишао на пут. Чекаћемо те да нам донесеш бомбоне, хаљине и патике. И бићемо добри, бићеш поносан на нас. Најбољи ђаци, студенти, људи. Какав си и ти био. Фали нам твој загрљај, твоја нежност, твоје разумевање. Та празнина биће довека“, стоји у емотивном опроштају деце.

Сличну читуљу објавила је и супруга Маријана, која му је обећала да ће чувати њихову децу.

„Најдражи мој, љубави исконска, снаго моја, ослонцу мој, лаве, питома и нежна душо, брижни оче, мужу, наша љубав је увек била јака и биће још јача. Чуваћу ове наше пилиће од свих зала и причаћу им каква си ти људина био, чврст, јак, а за нас нежан, осећајан, пун љубави. Још да их ојачам и ето ме стижем код тебе да ме загрлиш и кажеш да ће све бити добро. Волим те и волећу те до последњег даха свог живота“, написала је неутешна супруга Маријана.

Од убијеног председника АМСС потресним речима опростила се и његова мајка.

Мили сине, срећо моја, радости моја, што сам те имала, родила, и одгојила у честитог човека, брижног и преданог сина, који си читавог себе предао бризи и пажњи својих родитеља, своје супруге, своје деце. Туго моја бескрајна, што сам те изгубила, па мученички пострада од сатанске руке“, написала је она.

Комеморација Бутулији биће одржана данас у уторак 26. фебруара у 11 часова у Скупштини града Београдаа, док ће испраћај на Новом гробљу бити у 13.30. Сахрана ће бити одржана  у среду 27. фебруара у селу Моско код Требиња.

(Курир.рс)

ПИШИ ЋИРИЛИЦОМ: Текстове са портала Слободна Херцеговина, уз обавезно навођење извора и линк, могу да користе само они сајтови који користе српско писмо.
О аутору

Оставите коментар