Мијат Гаћиновић: Звезда? Можда, једног дана…

  • Некада смо младог аса најављивали на сљедећи начин: Мијат Гаћиновић, име за које ће се тек чути. А сада га најављујемо: Мијат Гаћиновић, момак за кога се отимају богати свјетски клубови… А како и не би – па није мала ствар бити европски и свјетски првак!

mijat

 

По многима највећи бисер требињске фудбалске школе Мијат Гаћиновић, поново живи годину из снова. Постао је првак свијета са селекцијом Србије, о њему се све више пише и прича. Пун ријечи хвале за њега био је и Вељко Пауновић, селектор омладинске репрезентације, а и други тренери дијеле његово мишљење.
„Вељко Пауновић је сјајан тренер и човјек. Који год проблем имамо, обратимо се селектору и он нам изађе у сусрет. Само такав мотиватор и стручњак. Огромне заслуге за наш успјех припадају свакако и њему. Када побиједимо утакмицу, добијемо критике да би играли још боље, а када изгубимо – селектор је ту да подигне екипу на прави начин. Само што смо за ове три године изгубили једну утакмицу, то је била та против Уругваја. За нас и за селектора сви су исти, нема издвајања. То је тако постављено од првог дана. Ко се издвајао тај није био позиван у репрезентацију. У сваком моменту знало се ко шта ради на терену, то су сви поштовали. Од селектора смо пред утакмицу добијали све сервирано на тацни. Имали смо анализу за сваког противника, за сваког играча посебно, тако да је то требало само на терену да испоштујемо – и резултат није изостајао“, каже Мијат који је након прве преспаване ноћи код куће своје утиске са шампионског похода на Нови Зеланд данас подијелио са редакцијом и слушаоцима Радио Требиња.

Посебан дио приче био је дочек који је јуче приређен на Тргу Слободе.
„Остали смо без текста и ја и Станиша Мандић. Хвала мом родном граду. Хвала и свим Херцеговцима и грађанима РС. Вјерујте да смо на првенству свијета на Новом Зеланду осјећали велику подршку нашег народа. У име наше генерације могу да најавим и нове радости“, истиче Мијат.
Он није хтио да каже, али знамо да већ постоји итекакво интересовање за овог талентованог фудбалера.
Одавно је актуелна прича о одласку у славну Бенфику, а истина је да се за Мијата интересују и неки шпански и енглески лигаши. Он би, каже, волио да оде у Њемачку, Холандију, Француску, негдје гдје би константно играо.
На питање о евентуалном одласку у Црвену звезду – само се насмијешио. Али и аутору овог текста обећао да ће му, ако икад једног дана обуче дрес Црвене звезде – поклонити дрес најтрофејнијег српског клуба.
А можда и то нешто наговјештава ?! Који год дрес обукао нека му је са срећом! Мијат је то заслужио…

Извор: Радио Требиње / Ратомир Мијановић

ПИШИ ЋИРИЛИЦОМ: Текстове са портала Слободна Херцеговина, уз обавезно навођење извора и линк, могу да користе само они сајтови који користе српско писмо.

Оставите коментар