Сијело Билећана у Београду: Звезда вечери Тијана Бошковић (ФОТО)

  • У Дому војске у Београду одржано друго сијело Билећана који су били веома поносни што је овај скуп увеличала Тијана Бошковић одбојкашка репрезентативка Србије. Завичајни клуб Билећана је Тијани овом приликом уручио повељу

IMG_3348

Мишо Албијанић предаје повељу Тијани Бошковић

Текст: Трифко Ћоровић
Фото: Слободна Херцеговина

Дан богат дешавањима у којима су се неки Херцеговци заједно дружили од раног јутра закључен је Билећким сијелом. Као и прошле године, Билећани су се у престоном граду скупили у ресторану Дома Војске који је и овога пута био попуњен до последњег места. Иако спада међу најмлађа херцеговачка удружења у Србији, Клуб Билећана је својим гостима подарило јос једно лепо вече, а врхунац се десио када је Тијана Бошковић, малолетна, а већ легендарна одбојкашка репрезентативка, обећала да ће се и у будућности као и до сада, максимално трудити да на достојан начин представља своју Билећу.

IMG_3288

Сијело је почело молитвом и благословом проте Рада Зеленовића. Потом се гостима обратио Миодраг Дунђеровић, председник Завичајног клуба Билећана.

IMG_3292
– Радимо на сарадњи и братимљењу са општином Земун. У години за нама Удружење је било врло активно. Морамо да се саберемо и радимо на јачању клуба и омасовљавању чланства.

IMG_3298

Централно место је имао Миљан Алексић начелник општине Билећа са својим сарадницима. Он је поздравио домаћине скупа

– Гдје год да се крећем волим да видим моје Билећане, а највише овдје. Посебно поздрављам нашу Тијану Бошковић које ја понос Билеће.

IMG_3349

Домаћин ове вечери био је Мишо Албијанић који је уручио захвалницу младој одбојкашкој репрезентативки Тијани Бошковић.
А онда се окупљенима обратила прослављена одбојкашица Србије Тијана Бошковић.

– Поносна сам на моју Билећу. Подршка мојих земљака ме изнова мотивише за још боље резултате. Трудићу се да и у будућности на достојан начин представљам и Билећу и Србију у дресу репрезентације.

Дуг аплауз проламао се салом.

 

Не земљачким окупљанима увек међу највеселијима је Предраг Милошевић Караси преседник СО Сечањ.

– Иако представљам Сечањ, кад ме питају одакле сам увек кажем из Билеће.

IMG_3326

Чувени херцеговачки песник Божо М. Глоговац читајући своје стихове је предочио да су Билећани међу најпоноснијим Херцеговцима јер су дали велики број добровољаца на Солунском фронту .

IMG_3375

IMG_3354

 

У наставку програма наступили су певач Миљан Миљанић, гуслари Ђоко Копривица и Петар Шишовић, етно група Василиса, а програм је водила Сања Вуковић, шармантна студенткиња из Билеће.

IMG_3282-682x1024

Сања Вуковић, водитељка програма

Борислав Кркелић је у име Клуба Билећана предао захвалницу Неђу Тркљи, док је иста била припремљена и за Тома Курешу који из оправданих ралога није био међу присутнима.

Сијелу су присуствовали многи познати Билечани који живе и раде у Србији.

IMG_3389

Коста Чубрило и Милорад Капор

Академик Слободан Грубачић, глумац Милорад Капор, др Перо Алексић, др Петар Сворцан, др Срђан Милићевић, овогодишњи добитник награде „Светозар Ћоровић”у Билећи, Слободан Вујовић, Слободан Бендераћ, Вукојица Сандић и још многи други.

IMG_3362

Светозар Црногорац, потпредседник Координационог одбора Херцеговаца у Србији и председник Клуба Гачана у Београду са супругом

 

IMG_3377

Жарко Ј. Ратковић председник Удружења Требињаца “Јован Дучић” у Београду са супругом

IMG_3410

Билећани из Сечња у елементу: Брана Рудан, Предраг Милошевић Караси…

Херцеговци из Сечња и Панчева су дошли да подрже своје земљаке, а ту су били и Светозар Црногорац, потпредседник Координационог одбора свих херцеговачких удружења, Драгиша Скоко из Клуба Гачана, као и Жарко Ј. Ратковић, председник удружења Требињаца „Јован Дучић” у Београду.

IMG_3323

Пронашла нове рођаке: Јелена Денда, прво перо портала “Моја Херцеговина”

IMG_3379

Дејан Вуковић, Коста Чубрило и Божо Вукоје

IMG_3378

Маја Кокољ

(Копирање и преузимање овог текста није дозвољено без писмене дозволе редакције сајта Слободна Херцеговина)

ПИШИ ЋИРИЛИЦОМ: Текстове са портала Слободна Херцеговина, уз обавезно навођење извора и линк, могу да користе само они сајтови који користе српско писмо.

Оставите коментар