БОРЈАН ОДГОВОРИО ВУЛЕТИЋУ: Србима из Книна после геноцида НДХ остала је само Црвена Звезда…

 • Голман Црвене звезде Милан Борјан жестоко је одговорио на „ретвит“ потпредседника Партизана Владимира Вулетића.

„Забрањена историја Делија из Книна… знамо да су побегли и град предали без испаљеног метка, али су и заставу оставили на улици где су је нашле усташе из Задра“, стоји у твиту који је поделио потпредседник Партизана Владимир Вулетић.

Тим поводом огласио се Милан Борјан саопштењем које преносимо у целости:

„Добар дан свима, ја сам Милан Борјан, један од дечака који је пре 25 година био у непрегледној колони избеглица током ‘Олује’.

Сећам се те колоне где су мајке плакале, баке очајно запомагале за остављеним синовима, мужевима, очевима. Ми деца нисмо тада били свесни шта се дешава, видели смо само да нам горе куће, игралишта на којима смо се до јуче безбрижно играли, били смо уплашени, жедни и гладни… Данас сви ми који смо преживели ту страшну, непрегледну колону носимо велике ожиљке и ране. Неки од нас никада се нису опоравили. Неки од нас служимо држави Србији, доприносимо спорту, науци, политици, медицини, судству. Нисмо заслужили да нас нико а посебно један ‘Професор”’ вређа само из једног разлога, а то је што смо били принуђени да будемо у непрегледној колони током ‘Олује’ и што смо Делије.

‘Професоре’ дуго нисте били у медијима због пандемије и очигледно то не можете да поднесете па желите да будете у медијима вређајући све нас којима је сам помен ‘Олује’ велика рана јер смо изгубили друга, пријатеља, брата. Од Вас очекујем ‘Професоре’ Вулетићу одговор са Његошевим цитатима и Вашом жељом да победите реториком. Ја се нећу ‘Професор’ надмудривати са Вама, нити имам толико школе, а вероватно ни интелекта колико Ви ‘Професоре’, али ћу Вас замолити да постанете бољи човек и не играте се са оваквим постовима и изјавама док се некоме слама срце и душа од тешких и горких успомена.

Ви ‘Професоре’ сте сами наследник и гласноговорник задојене мржње према Црвеној Звезди али ‘Професоре’ морате да знате да је Србима из Книна после геноцида НДХ остала само Црвена Звезда у Југославији да се идентификује са Српством.

https://www.instagram.com/borjan_milan_official/

‘Професоре’ ову заставу са слике коју сте поставили смо направили ми деца од десет година а тада смо је изгубили, као и све у животу сто смо изгубили и што нам је одузето, а пре свега наш кревет, дом, играчке… Све оно ‘Професоре’ што Вама никада није било ускраћено.

Извињавам се свима што сам као спортиста морао да реагујем на политичку садржину, али превише је моја душа разорена од бола након прозивке свих нас Делија из Книна који смо преживели животну голготу! Нећу се више оглашавати на ову тему“, поручио је капитен црвено-белог тима.

(Курир спорт)

ПИШИ ЋИРИЛИЦОМ: Текстове са портала Слободна Херцеговина, уз обавезно навођење извора и линк, могу да користе само они сајтови који користе српско писмо.
О аутору
 1. Синиша Reply

  Људи из Книна су изманипулисани,преварени и издати од оних који су их наводно у праведној борби подржавали.Део је примпремљен војно, део обавештајно, део информативно. Повлачили су се по налогу, на километар, на два, на пет; на дан, два, седам…док нису ведели да су у колони без повратка. Покзали су да су храброст и веру и спопсобности. Изградили су нови свет од ничега. То говори о њиховом квалитету. Тај господин који на овакав начин прозива Крајишнике је лицемеран(да не дајем идеолошке квалификације). Можда ни он није свестан да се налази тренутно, ако не у колони,а онда у изолацији(да не кажем шта горе). Не могу да схватим да један спортски руководилац у време у којем је угрожен спорт у његовим највиталнијим претпоставкама(финансије, форма) налази времена да се бави Книном. Поздрав за све Крајишнике и све навијаче којима је Српство на срцу. Прави професор

 2. Синиша Reply

  Људи из Книна су изманипулисани,преварени и издати од оних који су их наводно у праведној борби подржавали. Део операције је примпремљен војно, део обавештајно, део информативно. Повлачили су се по налогу, на километар, на два, на пет; на дан, два, седамм док нису видели(схватили) да су у колони без повратка. Показали су у свему храброст, веру и спопсобности. Изградили су нови свет од ничега. То говори о њиховом квалитету. Тај господин који на овакав начин прозива Крајишнике је лицемеран(да не дајем идеолошке квалификације). Можда ни он није свестан да се налази тренутно, ако не у колони,а онда у изолацији(да не кажем шта горе). Не могу да схватим да један спортски руководилац у време у којем је угрожен спорт у његовим највиталнијим претпоставкама(финансије, форма) налази времена да се бави Книном. Поздрав за све Крајишнике и све навијаче којима је Српство на срцу. Прави професор

 3. Србољуб Reply

  Е, моји драги СРБИ, док су нама комунистички симболи (Звезда,Партизан) друштвене водиље нема нам спаса. Београдски пашалук нам не гине!
  Да не гледамо оно из контекста хлеба и игара и држања под контролом и манипулацијом младих нараштаја.
  Имамо ми у нашој спортској историји и родољубивих симбола!

Оставите коментар