Град Београд умало да се осрамоти: Дучићу и званично враћена улица на Чукарици

  • Скупштина града Београда вратила је данас једној од улица на Чукарици назив Улица Јована Дучића. Улица у насељу Репише, од Улице Миле Јевтовић до Улице учитеља Стојана Цоле, од 1972. до 2015. године носила је назив Улица Јована Дучића, а на једној од претходних седница градског парламента је преименована у Улицу Јована Табаковића.

ulica ducica

 

Као што је портал Слободна Херцеговина објавио пре неколико недеља,  након жестоке реакције Удружења Требињаца „Јован Дучић“ у Београду и петиције коју су потписали станари ове улице Скупштина града Београда  поништила је своју првобитну одлуку.

У образложењу одлуке пише да су грађани тражили да се врати стари назив који је ова улица носила од 1972. до 2015. године – „Улица Јована Дучића“.

Одборник ДС Зоран Алимпић оценио је неозбиљним што је град на једно време одузео улицу Јована Дучића, а сад је поново враћа и да то не сме више да се догађа.

Из Комисије за именовање за споменике и називе улица и тргова одговорено је да не би требало користити исправљање грешке за политичку расправу.

– Није била идеја да Београд остане без Улице Јована Дучића – рекао је Дејан Чулић из те комисије.

 

 

 

ПИШИ ЋИРИЛИЦОМ: Текстове са портала Слободна Херцеговина, уз обавезно навођење извора и линк, могу да користе само они сајтови који користе српско писмо.

Оставите коментар