БОРЕ СЕ ЗА “УГРОЖЕНИ ИДЕНТИТЕТ” У СРБИЈИ: Самозвани ЦХ покрет и званично постаје странка

  • Јучерашњим саопштењем за јавност самозвани Црногорско-херцеговачки покрет потврдио је стварни разлог свог постојања најавивши да ће наступити на наредним парламентарним изборима у Србији.

Званични наслов саопштења самозваног ЦХ покрета (принтскрин са ФБ странице ЦХ покрета)

 

У саопштењу се истиче да “покрет заступа интересе Срба који потичу са простора Старе Херцеговине и Црне Горе” а као један од циљева покрета помиње се “заштита идентитета”. Тако испада да је у Републици Србији угрожен идентитет Срба (?!) са простора Старе Херцеговине и Црне Горе.

Народ са простора Старе Херцеговине добро зна своје српске коријене, па се намеће питање чији је то идентитет у матици Србији „угрожен“? (принтскрин са ФБ странице ЦХ покрета)

На овај начин самозвани покрет скинуо је маску и представио своје право лице. Умјесто промоције српског јединства и саборности понуђена је још једна партија која за циљ има нове диобе српског народа.

Тешко је набројати све манипулације ове организације која се лажно представља као просрпска, а која у пракси сем промоције националистичких парола по друштвеним мрежама не ради ништа корисно за српски народ.

Судбоносну одлуку донијели чланови чији је идентитет претходно провјерен. (принтскрин са ФБ странице ЦХ покрета)

Да заиста заступа интересе Срба из ЦГ овај самозвани покрет би јавно осудио Владу ЦГ због признања лажне државе Косово и придружио се напорима да се распише реферфендум на коме би ова одлука била поништена.

Умјесто могућег и реалног, ЦХ покрет је издао саопштење у коме је још једном промовисана демагошка националистичка идеологија.

Злоупотребавајући недавна дешавања на Космету и хапшење директора Канцеларије за КиМ Марка Ђурића, овај самозвани покрет издао је саопштење у коме је понудио 1.000 добровољаца спремних да оду на Космет.

ЈОШ ПО ПИВО – ПА НА КОСОВО: Принтскрин са ФБ странице ЦХ покрета (лица су замућена због заштите приватности)

На тај начин јавности је упућена јасна порука да овај самозвани покрет не поштује државу Србију, њен Устав и државне институције, као и да не вјерује да је држава Србија и њено политичко руководство способно да брани уставни поредак и територијални интегритет Републике Србије.

Да овај самозвани покрет заиста има неко значајније чланство и да је заиста просрпски сигурно би покушао да организује да Срби из Црне Горе који живе у Србији испуне своју грађанску дужност и гласају на недавно завршеним предсједничким изборима у Црној Гори.

УМЈЕСТО ГЛАСАЊА – ОПУШТЕНО ЋАСКАЊЕ У КЛУБУ (принтскрин са ФБ странице ЦХ покрета)

Умјесто конкретног дјеловања, овај самозвани покрет је на својој званичној ФБ страници позвао симпатизере и чланове да у њиховом клубу-кафани заједнички анализирају резултате избора?!

Забрана српског писма – један од првих аката поглавника Анте Павелића

Знајући да је сваки окупатор на овим просторима у жељи да затре српски национални идентитет најприје забрањивао ћирилицу, сваком Србину упада у очи да име ове самозване организације на званичној ФБ страници није исписано српским писмом.

ЊЕГУЈЕМО СРПСКУ ТРАДИЦИЈУ, АЛИ НЕ ПИШЕМО СРПСКИМ ПИСМОМ: На ФБ је све осим званичног назива ЦХ покрета исписано ћирилицом….(принтскрин са ФБ странице ЦХ покрета)

Оправдање администратора је да натпис исписан латиницом ради лакше претраге?
Како ли је само лако наћи разлог за самоодрицање.

НИЈЕ ДО НАС: Фејсбук је „крив“ што назив организације није исписан српским писмом (принтскрин са ФБ странице ЦХ покрета)

Објављујући спонзорисане националне поруке по друштвеним мрежама овај самозвани покрет прикупио је око 12.000 лајкова што често у јавности и представља као бројку својих чланова, док на званичном сајту ни данас није јасно ко заиста сачињава чланство ове организације.

Портал СХ као и Координација херцеговачких удружења у Србији јавно су се оградили од овог самозваног покрета, а користимо прилику да још једном позовемо читаоце да преиспитају свој став према овом самозваном покрету који у свом називу носи име Херцеговине.

Редакција СХ

ПИШИ ЋИРИЛИЦОМ: Текстове са портала Слободна Херцеговина, уз обавезно навођење извора и линк, могу да користе само они сајтови који користе српско писмо.
О аутору