Доктор Бабић медицински феномен из Требиња

  • Александар Бабић из Требиња, медицински је феномен. Има потпуну инверзију органа. Све што је код осталих људи на једној страни у организму, код њега је супротно. Баш због тога, одлучио је да се и професионално посвети медицини.

Четрдесетшестогодишњи Александар Бабић из Требиња љекар је породичне медицине, увијек доступан пацијентима. Оно што га издваја јесте што му срце куца са десне стране. Одмах по рођењу установљено је да има situs inversus totalis, односно потпуну инверзију органа – изузетно ријетку појаву у медицини, због чега је медицински феномен.

– Кад би човјек могао да скине кожу органи би били као у огледалу кад би обичан човјек гледао своје органе у огледалу. Ја сам тако у реалном животу – прича Александар Бабић.

Желећи да потражи одговоре зашто се разликује од осталих, од раног дјетињства почео је да се занима за медицину. Тако је и постао успјешан љекар.

– Истраживања у Јапану, Русији… Инверзијом органа сматрају поремећај у ДНК који нема етиолошко објашњење. Такво стајалиште нема научну базу, сматра се феноменом. Званичног објашњења нема – додаје Бабић.

У Српској, каже Александар, колико му је познато, нема људи са оваквим феномен. Са осмјехом истиче да потпуну инверзију органа, баш као он, имају познати фудбалери Паул Брајтнер, Дејвид Бекам и глумица Катарина О Хара. Сви они, као и Александар живе нормалним животом.

– Да ли ваше срце воли као наше? – питали смо Александра.

– Некад, чак, и више. Зато што ја, као емотивац, волим своје срце и волим кад у то срце смјестим драге особе и када своју емоцију могу да подијелим са драгим особама – искрено одговара.

Да ово срце са десне стране заиста има посебан осјећај за друге, кажу и пацијенти.

– Као да има два срца и на лијевој и на десној страни, толико љубави шири – прича Миленко Корол.

И, на крају, провјерили смо да ли срце овог Требињца заиста куца на десној страни…И, увјерили се да је тако….

РТРС

ПИШИ ЋИРИЛИЦОМ: Текстове са портала Слободна Херцеговина, уз обавезно навођење извора и линк, могу да користе само они сајтови који користе српско писмо.
О аутору

Оставите коментар