Џипијада Билећа 2015: Више од стотину такмичара у конкуренцији за награде

  • У организацији планинарског друштва „Горштак“ из Билеће данас је у овом граду и локалитетима у околини, те на простору Националног парка Сутјеска почела трећа по реду џипијада.

dzip
За разлуку од претходних година, „Џипијада Билећа 2015“, ове године ће трајати два дана због великог броја пријављених учесника. Преко стотину такмичара из БиХ, Србије , Црне Горе данас и сутра бориће се за једну од награда.
Александар Дангубић, члан „Горштака“ каже да је одржавање ове манифестације сваке године на све већем нивоу.

„Очекујемо добру забаву. И такмичарски и рекреативни дио ће бити узбудљиви. Такмичарске дисциплине су подјељене у двије категорије – брза стаза гдје се тестира брзина на планинском дијелу пута који будемо одредили и полигонски дио вожње – стаза у природи која је доста компликована и блатњава, поготово због лошег времена.“, истиче Дангубић.

dzip 01

Око десетак Требињаца и ове године возиће у обје категорије – међу њима је и Мишо Миљанић, члан требињског ауто мото клуба. Он је прошле године освојио трећу награду , а ове године очекује прво мјесто.
„Kиша која пада само може повећати адреналин и такмичење може бити само боље. Блато и невријеме стварају неуслове и онда је теже изаћи до краја стазе и самим тим се такмичарски дух повећава као и адреналин . Учествоваћу са „Чирокијем“ . Битно је имати добар џип и добру вољу, али свакако дружење и добра забава су најважнији.“, навео је Миљанић.

dzip 02
Вучко Башић и Александар Алексић, чланови Мото клуба “ТнТ” су по први пут у својству жирија.
Башић каже да ће уживати гледати праве мајсторије на блату, али их и праведно оцјењивати.
“Умјеће је снаћи се у блату. То су људи који изводе права чуда у планини. Ужитак је гледати их и уживати.”, додаје Башић.

dzip 03
Данас је у плану обилазак Националног парка “Сутјеска” – Зеленгоре и Орловачког језера, а сутра је такмичарски полигон десет километара удаљен од Билеће.
Награде за прва три мјеста су пехари а за четврто и пето – медаље и дипломе.

Извор: Радио Требиње /Сунчица Пешић

ПИШИ ЋИРИЛИЦОМ: Текстове са портала Слободна Херцеговина, уз обавезно навођење извора и линк, могу да користе само они сајтови који користе српско писмо.

Оставите коментар