БИЛЕЋА ПРОСЛАВИЛА СВЕТОГ САВУ: Уручене награде најбољим појединцима и колективима

  • Општина Билећа, храм Светог Саве и СПКД „Просвјета“ Билећа обиљежили су данас своју крсну славу, првог српског архиепископа и просветитеља Светог Саву.

Свету архијерејску литургију у храму Светог Саве служио је епископ захумско- херцеговачки и приморски Димитрије.

Након литургије одржано је ломљење славског колача и додјела Повеље општине Билећа за истакнутог појединца и колектив.

Награде најбољима уручио је начелник општине Билећа Веселин Вујовић.

Раније је на Свечаној сједници Скупштине општине Билећа одлучено да Повеља за исказану стручност, оданост послу и постигнуте резултате са ученицима школе на такмичењима широм региона буде додјељена наставнику у Основној школи „Петар ИИ Петровић Њагош“ Миленку Кешељу.

Повељу за исказану хуманост, огромну пожртвованост, коректан и професионалан однос према пацијентима у вријеме епидемије корона вируса добили су чланови Ковид тима докторица Драгане Тешановић и Зорке Бајчетић.

Титулом најбољег спортисте окитио се маратонац Љубо Тркља.

Због епидемилолошких мјера ове године није организован пријем у Црквеном саборишту као ни свечани ручак у Дому културе, а литија није прошла улицама Билеће.

Светосавске свечаности својим наступом обогатили су чланови Удружења гуслара и епских пјесника „Војвода Влатко Вуковић“ и Удружења гуслара “Војвода Глигор Милићевић”.

Српскаинфо

ПИШИ ЋИРИЛИЦОМ: Текстове са портала Слободна Херцеговина, уз обавезно навођење извора и линк, могу да користе само они сајтови који користе српско писмо.
О аутору

Оставите коментар