ДРУГИ О НАМА – САБОРНИК: КОМЕ СМЕТА „СЛОБОДНА ХЕРЦЕГОВИНА“?

 

Поштовани читаоци,

питање из наслова текста није нимало реторичко, нити неважно. Бавећи се и сам послом главног уредника неког портала, будући да сам Србин из Херцеговине као и велика већина читалаца братског портала „Слободна Херцеговина“, свестан сам колико је потребно енергије, истинољубивости и слободољубивости, новинарског поштења и на крају крајева и знања, да би се стекао свеопшти углед међу најумнијим и најчеститијим главама које је изнедрила наша Херцеговина.

Не међу ћатама подрепашима, него међу, усудио бих се рећи истинском елитом Херцеговине, тим људима који су по речима великог Црњанског „мера и корен србског језика и обичаја“, портал „Слободна Херцеговина“ је стекао велики углед. Због тога сматрам да је после хакерског напада на „Слободну Херцеговину“ и овог текста главног уредника о требињским ћатама, дужност тих истих Херцеговаца да подрже ресурс који је, могло би се рећи „са голе подине“, израстао у својеврсну институцију србске патриотске Херцеговине.

Када сам чуо за вест да је на „Слободну Херцеговину“ извршен хакерски напад, у првом тренутку сам помислио (и то на вајбер групи и написао), да се ради о нападу усташа на овај портал. После текста о „требињским ћатама“, не знам шта да мислим. Најопаснији непријатељ није колонизатор и окупатор, већ наш сународник, кога храни окупатор“поучавао је својевремено Махатма Ганди.

Дакле, када се прочита упозорење о тужби, писано на латиници, против портала који забрањује пренос својих текстова уколико се пренос не врши на ћирилици, паметном је јасно откуд ветар дува. Још када се томе дода сарадња једног ћате са УСАИДОМ (ако има необавештених – ради се о организацији која није ништа друго него злоћудна ћелија америчке ЦИЕ која се попут малигног тумора шири на стотине организација), још је јасније откуда ветар дува…

Међутим, када се човек бори за Истину, не треба ничег да се плаши. Није Бог у сили, него у Истини – рече велики Александар Невски. Брате Трифко, само напред, уз тебе је Истина, огроман број честитих Херцеговаца је препознао ко се бори за Истину, а кога храни окупатор…

Ранко Гојковић/Саборник

 

 

ПИШИ ЋИРИЛИЦОМ: Текстове са портала Слободна Херцеговина, уз обавезно навођење извора и линк, могу да користе само они сајтови који користе српско писмо.
О аутору
  1. тодор Reply

    Шта бисмо ми мали да нам није “Слободне Херцеговине“ и њеног главног уредника. Одакле бисмо црпилимправе и истините информације. Били бисмо ускраћени за свакодневну истину,за ћирилично писмо за важне догађаје из Херцеговине и осталих мјеста у нашим српским земљама гдје херцеговаци живе и раде. “Не лаје кучка ради села но ради себе“,каже наш паметни српски херцеговачки народ.

Оставите коментар