Црна Гора није била, нити ће икада бити Црвена Хрватскa!

  • Али оно што су они заборавили, „здушно“ бранећи независну и суверену Црну Гору, је да Црна Гора није била, нити ће икада бити Црвена Хрватска

Printscreen Bujica

Ретроградна политика пораженог режима Мила Ђукановића своје циљеве и хтјења промовисала је кроз тзв. одбрану државе а позивајући се на „никадвишедеведесте“, „никадвише1918“, „никадвишевеликосрпскинационализам“ и томе слично.

Демократска партија социјалиста и још увијек актуелни државни функционери са тих позиција моћи поручивали су да су за српски народ у Црној Гори спремни трактори, да ће границе након избора бити отворене да се „врате одакле су дошли“, док је у јавном дискурсу омиљена фраза тих „државника“ била – „великосрпски национализам и хегемонија“.

Мржњу према Србима и свему српском, као и према Српској православној цркви доказали у годинама уназад системском дискриминацијом Срба, а у протеклих неколико мјесеци и доношењем срамног Закона о слободи вјероисповијести, а затим бруталним гажењем људских права и слобода, злостављањем и хапшењима неистомишљеника, нарочито православног свештенства и монаштва и вјерујућег народа, а доминантно оне српске националности.

У таквој патолошкој мржњи и агресији неодољиво су подсјетили на хрватске злочинце, који се и дан данас поносе геноцидном творевином Независне државе Хрватске и усташлуком.

Да подударност буде још већа – управо су неколике хиљаде „домобрана“ пјевањем усташких пјесама, скрнављењем културне баштине, вријеђањем и пријетњама Србима освједочили карактер бивше власти (готово све ове „комите“ су гласачи ДПС-а, уосталом, тој чињеници иде у прилог и да су актуелни ДПС посланици, министри, градоначелници, као и „браћа и кумови по мафијању“ били учесници генералне пробе „патриотског скупа“ од прије неколико дана на Цетињу).

Али оно што су они заборавили, „здушно“ бранећи независну и суверену Црну Гору, је да Црна Гора није била, нити ће икада бити Црвена Хрватска.

На фејсбуку је овај феномен прокоментарисао и медијски аналитичар, Лука Радоњић.

Можете да пјевате Томпсонове пјесме, демократију и слободу смо освојили да би свако могао да се изрази како жели. Но, немојте заборавити да је Црна Гора независна и међународно призната држава, једна од најстаријих на Балкану. И нећемо дозволити да Црна Гора и њени интереси буду потчињени аспирацијама великохрватског национализма...“, написао је он.

И наравно, неизоставна мим-заједница је упутила својеврстан апел овом, како га популарно називају – Дивљем племену:

Опет руше Државу на улици? Па треба ли предсједник сваки дан ово да вам понавља бандо четничка?!?!? Идите у Хрватску кад вам се не свиђа ође!„, пише на страници „Немојмо политизовати протесте“.

 

Збиља, сви „тековници“ и „бранитељи“ Црне Горе, послушајте свога предсједника – ако вам се не свиђа – идите у Хрватску. Црна Гора је независна држава и неће бити ни залог а ни дио Хрватске!

У прилог томе, ево и један видео са цетњског окупљања који је пренијела Хрватска странка права 1861, а која је подржала протесте Демократске партије социјалиста у опис:

За слободну и неовисну Црну Гору
За Црногорску православну цркву

Ускоро Хрватска православна црква!

Популарна будница Марка Перковића Тхомпсона постала је хит међу борцима против Великоспрске окупације Црне Горе.“

Настасја Караџић /in4s.net

 

ПИШИ ЋИРИЛИЦОМ: Текстове са портала Слободна Херцеговина, уз обавезно навођење извора и линк, могу да користе само они сајтови који користе српско писмо.
О аутору

Оставите коментар