Црна Гора: Ухапшен Медојевић, Кнежевићу одређен притвор (ВИДЕО)

  • Рано јутрос, након завршетка Скупштине Црне Горе, полиција је ухапсила посланика Демократског фронта Небојшу Медојевића и спровели га у затвор у Спужу.

Медојевић је притворен по наредби предсједника Вишег суда Бориса Савића због вишемјесечног одбијања да да исказ у предмету који се против њега води поводом тврдњи о примању и давању мита.

Из полиције наводе да је Виши суд Медојевићу одредио притвор до два мјесеца јер је одбио да свједочи у предмету формираном у Специјалном државном тужилаштву због тога што је ухапшени тврдио да зна да бившем градоначелнику Подгорице неће бити одређен притвор јер је главни специјални тужилац примио мито од 100.000 евра.

Судска наредба ће бити на снази, а Медојевић у Заводу за извршење кривичних санкција, како је речено из Управе полиције, све док не да исказ у поступку који се води.

Виши суд уважио је жалбе Специјалног државног тужилаштва и одредио притвор и посланику Демократског фронта Милану Кнежевићу због одбијања да свједочи у предметима овог тужилаштва.

Против тог рјешења може бити уложена жалба Апелационом суду у року од 24 часа од пријема рјешења.

Кнежевић се и даље налази у Скупштини Црне Горе. Како је рекао, неће одатле изаћи, јер не жели да се преда „корумпираном леглу једног дијела судија“.

Он је и раније поручио да се неће добровољно предати полицији и да ће, заједно са колегама из тог политичког савеза, до даљег остати у згради Скупштине Црне Горе.

Један од лидера ДФ-а и посланик тог политичког савеза у Скупштини Црне Горе Андрија Мандић рекао је да се Црна Гора налази на ивици грађанског рата.

– Медојевић је на преваран начин, пошто је напустио Скупштину послије гласања о резолуцији коју је предложила парламентарна већина ухапшен и одведен у затвор у Спужу. Очигледно је реализована намјера Вишег суда да Небојшу Медојевића ставе у затвор због тога што су процијенили да није свједочио онако како су се надали, а овдје видите да стоји још једна „марица“ која чека Милана Кнежевића како би и њега повели у затвор – рекао је Мандић.

ИЗВОР: РТРС

 

ПИШИ ЋИРИЛИЦОМ: Текстове са портала Слободна Херцеговина, уз обавезно навођење извора и линк, могу да користе само они сајтови који користе српско писмо.
О аутору

Оставите коментар