БРНАБИЋ: Наставићемо да помажемо пројекте српске заједнице у Мостару

  • Предсједник Владе Србије Ана Брнабић рекла је данас да ће Србија наставити да помаже српску заједницу у долини Неретве и да је најважније да људи осјете подршку.

“Најважније је да људи осете наше присуство и подршку”, рекла је новинарима Брнабићева, која је данас у Мостару обишла Саборну цркву Свете тројице у изградњи, те “Просвјетину” школу српског језика и културе у друштву представника Српске православне цркве и мостарског одбора СПКД “Просвјета”.

Она је нагласила да ће бити настављена финансијска помоћ за изградњу Саборне цркве, али и за “Просвјетину” школу.

Брнабићева је рекла да борави данас у Мостару у посјети српској заједници и да нико не треба да се љути или замјера што није било неких других састанака.

Она је захвалила градоначелнику Мостара Марију Кордићу који јој је показао Мостар, те најавила да ће се још много пута вратити у овај град.

ЗАХВАЛНОСТ ЗА ПОМОЋ ПРОСВЈЕТИНОЈ ШКОЛИ

Предсједник Градског одбора СПКД “Просвјета” Мостар Сања Бјелица Шаговновић захвалила се Брнабићевој на посјети и на донацији 30 лаптопа, принтера, пројектора и фотоапарата “Просвјетиној” школи.

“Хвала им што су њихова врата увијек отворена за нас. Хвала Влади и предсједнику Александру Вучићу што помажу српски народ ма гдје био и што нам помажу да останемо своји на своме. Ми на тај начин чувамо свој идентитет, културу и језик и настојимо градити бољу будућност нашег мултиетничког Мостара”, рекла је Бјелица Шаговновић.

Она је подсјетивши и да се данас у Мостару одржава културна манифестација “Шантићеве вечери поезије”.

Замјеник предсједника Градског вијећа Мостара Велибор Миливојевић каже да су разговарали о свим аспектима друштва и да су управо захваљујући Србији успјели много тога овдје да обнове, изграде и унаприједе.

“Заједнички је став да на таквом путу треба да истрајемо и да кроз даља улагања градимо заједничку будућност за све народе у Мостару и БиХ”, рекао је Миливојевић

КРУЉ: ОД ГРАДА НЕМАМО НИ МАРКЕ, ОД СРБИЈЕ ОЧЕКУЈЕМО ОБЕЋАНИХ МИЛИОН ЕВРА

Парох мостарски Радивоје Круљ је рекао да је Влада Србије заслужна што се стигло до садашње фазе изградње Саборне цркве Свете Тројице, али и што је обновљена “Просвјетина” школа српског језика и културе.

“Сада смо на прекретници што се тиче једног од симбола овога града, Саборне цркве. Нисмо имали разумијевање од кантона, а ове године од града немамо ни марку. Сада смо негдје да станемо са радовима, али наша вјера од данас је да нећемо стати са радовима”, рекао је Круљ и додао да је Брнабићева видјела жељу да обнове цркву и обећала је помоћ.

Круљ је напоменуо да је Србија до сада уложила око два милиона евра и да је обећала још милион евра да ова црква буде завршена.

За премијерку Србије организован је и скок са Старог моста у ријеку Неретву.

ТОП ПОРТАЛ

 

 

 

 

ПИШИ ЋИРИЛИЦОМ: Текстове са портала Слободна Херцеговина, уз обавезно навођење извора и линк, могу да користе само они сајтови који користе српско писмо.
О аутору

Оставите коментар