АНА БРНАБИЋ: РАЗГОВАРАЛИ СМО О ИЗГРАДЊИ ВРТИЋА И СРПСКЕ КУЋЕ У МОСТАРУ

  • Предсједница Владе Србије Ана Брнабић изјавила је у Мостару да је са представницима српских удружења у Мостару и Српске православне цркве разговарано о пројектима које Србија треба и може да подржи, преноси мостарски Топ портал.

ФОТО: https://topportal.info/

“Разговарали смо о пројектима које треба и можемо да подржимо, оснивању српску куће у Мостару, завршетку Саборне цркве, као и изградњи макар једног вртића за српску дјецу и још неким стварима које можемо да уредимо привредно како би подигли запошљавање и обезбедили бољи квалитет живота Србима у Мостару и овом делу Херцеговине”, рекла је Брнабићева и подсјетила да је и прије отприлике шест мјесеци имала састанак са овдашњим Србима када је посјетила Мостар, Невесиње и Пребиловце.

Осврћући се на одржане изборе у Србији, она је навела да имала јуче састанак са предсједником Србије Александром Вучићем о изборним резултатима које су анализирали са тимом из СНС-а.

Она је захвалила грађанима који су масовно изашли на изборе и дали подршку кандидату СНС-а Александру Вучићу за новог предсједника Србије, истакавши да је то била наубједљивија побједа до сада.

“Као и што смо обећали, наставили смо 4. априла ка том циљу да до 2026. године ниво просечна плате буде 1.000 евра и просечне пензије од 500 евра”, рекла је Брнабићева.

Она је навела да су се током састанка више бавили тиме шта даље да се уради за Србију у овом тренутку.

“Морамо да се фокусирамо на кризу која је пред нама и да обезбедимо стабилан и континуиран раст и развој, да наставимо са отварањем радних места и са растом плата и пензија”, рекла је Брнабићева.

Говорећи о формирању нове владе Србије, она је навела да разговори о томе тек предстоје.

Предсједник Владе Србије Ана Брнабић изјавила је да је Србија трећи највећи инвеститор у БиХ, а да је БиХ пети извозни партнер Србији.

“Због тога је нама присуству на Мостару јако важно да наставимо да развијамо билатералне политичке везе са БиХ зато што је нама у највишем интересу да сачувамо регионалну стабилност”, рекла је Брнабићева и истакла да је то једини начин да и Србија настави да расте и да привлачи инвестиције.

Она је нагласила да су Србија и БиХ у протеклој години достигле ниво робне размјене од 2,34 милијарде евра, што је 34 одсто више него 2020.

“Наша економска сарадња, привредна и робна размена са БиХ сваке године је све већа и у последњих 10 година се више него удвостручила”, рекла је новинарима Брнабићева која је данас присуствовала отварању Међународног сајма привреде у Мостару.

Она је истакла да је ово пети пут да делегација Србије и српски привредници учествују на овом сајму.

ТОП ПОРТАЛ


ПИШИ ЋИРИЛИЦОМ: Текстове са портала Слободна Херцеговина, уз обавезно навођење извора и линк, могу да користе само они сајтови који користе српско писмо.
О аутору

Оставите коментар