Радна субота у Требињу: Иванић и Вујановић желе заједничке пројекте

  • „Сарадња двије државе БиХ и Црне Горе је сарадња отворених могућности које заједнички треба искористити. БиХ и Црна Гора позитиван су примјер добре сарадње у региону“, речено је данас након састанка Предсједавајућег Предсједништва БиХ Младена Иванића, предсједника Црне Горе Филипа Вујановића и министра вањских послова БиХ Игора Црнадка у Требињу, гдје су се састали и са градоначелником Требиња Славком Вучуревићем.

ivanic-vujanovic-1
Предсједавајући Предсједништва БиХ Младен Иванић изразио је задовољство што је са предсједником Црне Горе Филипом Вујановићем обавио пријатељски разговор око будуће сарадње БиХ и Црне Горе.
“Требиње, Никшић и Херцег Нови имају добре односе, да сарађују јер су упућени једни на друге. Црна Гора и БиХ немају отворених питања и коначно је ријешен проблем Суторине и надам се да ћемо врло брзо потписати уговор између двије државе, тако ће БиХ и Црна Гора бити прве земље у региону које ће без икаквих проблема имати потписан уговор о граници“, рекао је Иванић.
Предсједник Црне Горе Филип Вујановић поновио је да између БиХ и Црне Горе нема отворених питања, да је отворен простор за сарадњу и да ове двије државе могу бити позитиван примјер у региону.
„У потпуности подржавам то да општине Никшић, Херцег Нови и Требиње имају максималну сарадњу, да користе компатибилно своје ресурсе у циљу те сарадње и да одржавају истинско пријатељство. Црна Гора ће подржати све оно што је у заједничком интересу двије земље“, навео је Вујановић.
Према његовим ријечима, из Сарајева и Подгорице треба охрабрити мапу заједничких пројеката региона, те обезбиједити да се ти пројекти, које ЕУ подржава, што прије реализују у области путне инфраструктуре, енергетске инфраструктуре, хидроенергетских потенцијала, те путне комуникације према Шћепан пољу.
Он је напоменуо да је са Иванићем разговарао о пројектима од заједничког интереса за Републику Српску и БиХ, Црну Гору и Србију, додајући да је једно од тих питања – питање Дрине.
Вујановић се посебно захвалио градоначелнику Требиња Славку Вучуревићу на његовим изјавама док је питање Суторине било отворено као и због чињенице да активно учествује у градњи односа између Требиња и Херцег Новог у смислу пуног пријатељства.

Извор: Радио Требиње/ Д.М.

ПИШИ ЋИРИЛИЦОМ: Текстове са портала Слободна Херцеговина, уз обавезно навођење извора и линк, могу да користе само они сајтови који користе српско писмо.

Оставите коментар