Бивши ђачки дому Требињу постаје луксузни хотел

  •  Фирма „Џерман инвест“ (Герман инвест д.о.о.) са сједиштем у Требињу купила је објекат некадашњег Дома ученика у центру града, који жели да претвори у хотел високе категорије.

djacki-dom
Како сазнаје портал радиотребиње.цом, зграду ђачког дома новом власнику и инвеститору препродала је компанија „Интегра инжењеринг“ из Бањалуке, након што је прије годину и по дана овај објекат купила од Града Требиња за 1.064.000,00 КМ.

Како незванично сазнајемо, нови власник зграде намјерава да овај објекат реконструише у најсавременији требињски хотел, који ће употпунити смјештајне капацитете у Требињу, допринијети развоју хотелијерства и туризма, чиме ће главна улица у нашем граду, коју одликује медитеранска архитектура, добити још један репрезентативан туристички објекат.
Зграда ђачког дома датира још из периода Аустроуграске монархије и налази се под заштитом државе, па њен спољашњи изглед неће умногоме одступати од садашњег, каже наш извор.
Ова зграда чека на санацију већ годинама, од пресељена Јавне установе Дом ученика у нове просторе, због чега је некад репрезентативни објекат архитектуре са почетка прошлог вијека постао руина недостојна старог језгра града.

Извор: Радио Требиње / М.И.

ПИШИ ЋИРИЛИЦОМ: Текстове са портала Слободна Херцеговина, уз обавезно навођење извора и линк, могу да користе само они сајтови који користе српско писмо.

Оставите коментар