Напредна Српска и Странка праведне политике приступили ДНС-у

  • Требињски одбори СНС-Напредне Српске и Странке праведне политике приступили су Градском одбору Демократског народног савеза, саопшено је данас на прес конференцији ДНС-а.

dns
На представљању нових чланова ДНС-а, којем је присуствовао и предсједник странке Марко Павић, речено је да је једногласном одлуком у Демократски народни савез прешао цијели Градски одбор СНС-а, са 33 члана, уз 70-ак чланова странке у Требињу, те да је исто урадило одбор и чланство странке у Невесињу.

Предсједник ДНС-а Марко Павић рекао је да је СНС на посљедњим општим изборима освојио два мандата у Народној скупштини РС захваљујући управо коалицији са ДНС-ом, али да је руководство ове странке одмах након избора „напустило – и ДНС и своје чланство“.

„Шта мисли чланство најбољи говори то што оно сада директно улази у ДНС- да се у оквиру ове странке бори за реализацију политика у које вјерују. Исто тако је и са Странком праведне политике – јер су жељели да се блок странака политичког центра очува и ојача“, рекао је Павић.

Јовица Влатковић, бивши предсједник регионалног одбора Напредне Српске у изборној јединици 9, истакао је да је основни разлог преласка чланства ове странке у ДНС самовоља руководства СНС-а око предсједника Адама Шукала, које је, како тврди, напустило раније договорену политику.

„Другим ријечима, ми нисмо напустили странку и њен политички курс, већ је странка нас напустила“, истакао је Влатковић.

Одборник у Скупштини града Требиња и бивши предсједник Градског одбора СНС-а Срђан Бубало рекао је да је за њега било неприхватљиво што је руководство у централи странке, мимо одлуке извршног одбора и не уважавајући ставове локалних одбора, напустило коалицију и договорену политику са ДНС-ом и приступило Савезу за промјене.

„Још нешто ми је посебно засметало – када ми је господин Шукало почео суфлирати кога ћу да подржим на наредним локалним изборима. Боље је да се не бавим политиком, него на то да пристајем“, истакао је Бубало.

Извор: Радио Требиње / Р.С.

ПИШИ ЋИРИЛИЦОМ: Текстове са портала Слободна Херцеговина, уз обавезно навођење извора и линк, могу да користе само они сајтови који користе српско писмо.

Оставите коментар