БИТКА ЗА ХЕРЦЕГОВИНУ: Позната имена свих кандидата за начелнике и одборнике

  • За локалне изборе који ће се одржати у октобру мјесецу позната је већина кандидата. У свим херцеговачким општинама за позиције начелника општина и градоначелника Требиња борбу ће водити два супростављена политичка блока: Савез за промјене са једне и коалиција СНСД-ДНС-СП.

reg-bih-izbori

ТРЕБИЊЕ: Петровић иде на црту Вучуревићу
Генерални секретар СНСД-а Лука Петровић кандидат је за градоначелника Требиња на предстојећим локалним изборима, договорено је синоћ на састанку Градског одбора ове странке. На одборничкој листи СНСД-а налазе се 33 имена, а носилац листе је Гордан Мишељић, генерални директор Хидоелектрана на Требишњици. На листи се налазе и имена неких од актуелних одборника у Скупштини града, као и нова лица, успјешни привредници и културни радници са подручја града. На одборничкој листи је и бивши градоначелник Требиња Доброслав Ћук, директор Пореске управе у Требињу Мирко Ћурић, извршни директор Електропривреде Благоје Шупић, као и Љубица Мијановић, Драгослав Бањак, Здравко Бутулија, Валерија Лакић и други.

Странке окупљене око Савеза за промјене у понедељак у 12 часова у Требињу ће представити свог кандидата за градоначелника а извјесно је да ће то бити актуелни градоначелник и предсједник требињског ПДП-а Славко Вучуревић. Носилац одборничке листе ПДП-а биће Љубиша Крунић, слиједе га директорица Дома здавља Љиљана Радојичић, одборници у Скупштини града Зоран Анђушић и Здравко Кашиковић, директорица Центра за социјални рад Мила Марић, али и замјеник градоначелника Неђо Ћебеџија. Требињски СДС предводиће предсједник Градског одбора Видомир Бегенишић а на листи су и доктори Слободан Пртило, актуелни предсједник Скупштине града и Бранко Бутулија, посланик у Народној скупштини РС.

БИЛЕЋА: Миљан јури други мандат, професори предводе радикале
Озваничени су и кандидати за начелника општине Билећа, а у изборну трку ће актуелни начелник из СНСД-а Миљан Алексић и СДС-ов Милорад Војиновић као кандидат Савеза за промјене. Актуелни предсједник Скупштине општине Билећа и извршни директор ХЕТ-а Љубо Вуковић биће носилац листе СНСД-а, а друго мјесто на овој листи припало је Миланки Вујовић.

Предсједник општинског одбора СДС-а у Билећи професор Глигор Самарџић носилац је листе ове странке за СО, а једно од звучнијих имена на овој листи је и власница најстарије херцеговачке кафане „Ускок“ у Коритима Новка Тркља.
Професори средњошколског центра Голуб Куреш у Билећи Драган Бабић, Момчило Куреш и Обрен Самарџић предводиће листу радикала.

ГАЦКО: Скоко или Радмиловић
Гачани ће начелника бирати између актуелног начелника Милана Радмиловића који је кандидат Савеза за промјене и извршног директора Електропривреде Максима Скока који је кандидат СП-а уз подршку СНСД-а. Носилац листе СДС-а у овој општини је актуелни предсједник СО Јован Ковачевић, а на листи су и одборници из актуелног сазива Синиша Бољановић, Мирослав Вуковић, Радомир Радмиловић, затим директорица Дома здравља Вера Говедарица и директор Туристичке организације Радован Окиљевић.
Листу СНСД-а предводиће некадашњи невладин активиста Василије Лажетић, а на листи су и генерални директор РиТЕ Гацко Милинко Милидраг и руководилац радне јединице Термоелектрана Брана Говедарица док на листи нема ниједног одборника из актуелног сазива. Партију демократског прогреса предводиће замјеник начелника општине Радоица Антуновић, члан Главног одбора ове странке Дејан Бјелоглав и актуелни одборник Милан Гутовић. На челу листе гатачких социјалиста је Синиша Мандић.

НЕВЕСИЊЕ: Већ виђено Шиљеговић – Авдаловић
Послије дуго размишљања невесињски СНСД поново је дао шансу некадашњем новинару а садашњем директору шумског газдинства „Ботин“ у Невесињу Миленку Авдаловићу. Као и прије четири године Невесињци ће бирати између Авдаловића и актуелног начелника Момчила Шиљеговића којег је поново предложио Савез за промјене.
Носилац листе СНСД-а за Скупштину општине је предсједник одбора ове странке Милосав Уљаревић док листу СДС-а предводи предсједник СО Невесиње Јован Васиљевић, а слиједе га Данијела Братић и Владан Савић.

ИСТОЧНИ МОСТАР: Стиже нови начелник 
Најмања општина у Херцеговини, Источни Мостар начелника ће бирати између актуелног предсједника Скупштине општине и кандидата СДС-а Божа Сјерана и првог човјека независних социјалдемократа Гордана Рачића.

Противкандидат актуелном начелнику Берковића Ненаду Абрамовићу (СДС) биће СНСД-ов Радован Милидраговић, док ће у борбу за позицију начелника Љубиња садашњем начелнику Веску Будинчићу (СДС) супроставити се привредник Дарко Крунић из ДНС-а.

ИЗВОР: ХЕРЦЕГ ТВ

ПИШИ ЋИРИЛИЦОМ: Текстове са портала Слободна Херцеговина, уз обавезно навођење извора и линк, могу да користе само они сајтови који користе српско писмо.
О аутору

Оставите коментар