ТРАГЕДИЈА У ОВЧАР БАЊИ: Позната имена страдалих жена из Зворника

  • У данашњој несрећи у Овчар Бањи настрадале су Зворничанке Љубица М. и Милена Е, преносе српски медији.

ФОТО: МУП РС

 

До несреће је дошло данас око 11 часова када се срушио пјешачки мост у Овчар Бањи. На њему је било најмање тридесетак туриста из Републике Српске који су потом упали у Западну Мораву.

Српски медији наводе да је једна жена страдала када се запетљала у ријечну траву, а другу је поклопила сајла моста. Ријеч је, како су рекли у чачанској болници, о женама средњих година.

-Знао сам да се догодило нешто страшно кад су ме на путу од Чачка до Овчар Бање претекла три санитета и полиција – започео је своје потресно казивање за „Курир“ спасилац који је извлачио поврijеђене туристе из таласа ледене Западне Мораве.

Спасилац је испричао да настрадале жене једноставно нису имале шансе, поготово она чије је тијело прво извукао с колегама. Она је била закачена за конструкцију моста и није било ни најмање могућности да се одатле спасе.

– Покушала је и да скине јакну како би се ослободила – додао је он.

Ронилац Ненад Стојковић рекао је за РТС да се враћао из Чачка ка Овчар Бањи да га је престигло неколико санитета, а затим и полицијски ауто и он је кренуо за њима.

-Најпре сам помислио да је неки аутомобил слетео у језеро. Међутим када сам дошао на лице места видео сам да се мост срушио и притекли смо у помоћ. Пришли смо до једне особе која је држала другу особу и покушали смо да извучемо жену која није давала знаке живота јер је провела већ 10 минута у води / рекао је Стојковић.

Додао је да су помогли човеку да изађе из воде, а онда са тимом из Чачка су извукли прву жену која је настрадала.

-Затим смо прегледали конструкцију моста из чамца и пронашли смо и другу особу која се налазила десетак метара од прве особe – истакао је Стојковић.

ПИШИ ЋИРИЛИЦОМ: Текстове са портала Слободна Херцеговина, уз обавезно навођење извора и линк, могу да користе само они сајтови који користе српско писмо.
О аутору

Оставите коментар