ТРЕБИЊСКИ ПАРЛАМЕНТ: Рудан прешао у независне одборнике, опозиција напустила сједницу

  • Редовна сједница Скупштине Града Требиња почела је јутрос у 10 часова а на данашњем засједању одборници ће разматрати девет тачака дневног реда, међу којима и извјештаје о реализацији програма заједничке комуналне потрошње, као и одржавању локалних путева и градских улица у прошлој години.

skupstina-3

На самом почетку засједања Скупштина је верификовала мандат одборници СДС-а Мирјани Ратковић која је мандат добила након што је Дејан Тарана поднио оставку. Прије верификације одборници СНСД-а напустили су салу. Након што је Ратковићки верификован мандат одборници СНСД-а вратили су се у салу.
Одборници СНСД-а, ДНС-а и НДП-а тврде да парламент поново крши пословник као и на претходном засједању из разлога јер се верификација мандата новим одборницима врши мимо дневног реда, на самом почетку засједања те поновили захтјев за одржавањем ванредне сједнице на којој би се расправљало о овом питању. Након што им захтјев за одржавањем ванредне сједнице није уважен одборници СНСД-а, ДНС-а и НДП-а напустили су данашње засједање.

Након напуштања сједнице опозициони одборници апеловали су на републичке институције да ријеше проблем који је настао на прошлом засиједању када су мандати новим одборницима верификовани прије усвајања дневног реда.
Градоначелник Требиња Славко Вучуревић на наводе опозиције поручио је да се ради о „још једној манифестацији незнања опозиције“ за коју каже да је још једном показала своју немоћ.

„Све што раде раде против Требиња и зато је боље да не улазе у Скупштину“ – изричит је био Вучуревић.
У међувремену Небојша Рудан, којем је мандат верификован на претходном засиједању, саопштио је да напушта Покрет за Требиње и да ће у будуће дјеловати као независни одборник.

ИЗВОР: ХЕРЦЕГ ТВ

ПИШИ ЋИРИЛИЦОМ: Текстове са портала Слободна Херцеговина, уз обавезно навођење извора и линк, могу да користе само они сајтови који користе српско писмо.

Оставите коментар