Билећанка Јелена Радмиловић освојила награду на фестивалу поезије у Новом Саду

  • Ученица трећег разреда гимназије у Билећи, Јелена Радмиловић, освојила је трећу награду на 7. међународном фестивалу поезије и кратке приче младих „Јанош Сивери“.

jelena

Овај фестивал организује се од стране „Сцене свих креативних“ из Новог Сада.

На конкурс је пристигло неколико хиљада радова од великог броја аутора. Да би се његовало и чувало стваралаштво дјеце и младих до 30 година, такмичари су организовани у више категорија: основци, средњошколци и млади до 30 година.

– Свака диплома ми много значи и даје ми снагу за даљим писањем. Али то није једино, велика подршка су ми драги људи, од којих највише мама– каже Јелена.

Млада Билећанка поезију је почела да пише од  девете године. И како каже инспирацију проналази у стварима које можда други и не примјећују:

– Моје пјесме често нису аутобиографске, посматрам људе, околину, све око себе, и покушавам да разумијем и да се саживим са њима. Свој доживљај тих ситуација преносим у поезију.

Награђена пјесма:

Вратићу се, мајко

Одлазим.
Први пут кофер вучем
улицом без краја,
и у најдаљем кутку ока,
стоји мајка уплакана.

Вратила бих се,
ал ноге иду даље,
неки вјетар ме гони
од једине особе
која ме на свијету воли.

Опрости ми мајчице,
сузу у оку твом,
којом заливаш цвијеће на балкону.
док ти кћерка стоји
на судбине перону .

Опрости ми,
Снови ме зову к себи.
И кад нађем срећу
заборавити те нећу,
вратићу се теби.

ПИШИ ЋИРИЛИЦОМ: Текстове са портала Слободна Херцеговина, уз обавезно навођење извора и линк, могу да користе само они сајтови који користе српско писмо.

Оставите коментар