Трансфер године: Билећанка Тијана Бошковић појачала шампиона Европе!

  • Најталентованија одбојкашица планете је данас потписала четворогодишњи уговор са турским Езачибашијем

tijana

Трансфер бомба године у женској одбојци је ескплодирала! Како МОЗЗАРТ Спорт сазнаје, најталентованија одбојкашица Европе, Тијана Бошковић је појачала европског првалка Езачибаши!

Највећи и најбогатији европски клубови су у претходном периоду ломили копља за аутограм 18-годишње Српкиње. На крају је, рекло би се, дошло до природне сарадње: Најблиставији бисер европске одбојке иде у најјачи европки клуб.

Тијану су јурили практично сви клубови који нешто значе у Европи. На крају су у трци остали турски клубови који тренутно располажу највећим буџетима на Старом континенту. Коректора Визуре су желели Езачибаши, затим прошлогодишњи европски шампион Вакифбанк и на крају гиганти Галатасарај и Фенербахче. Езачибаши је био најупорнији, тако да ће Тијана од следеће сезоне носити дрес првака Европе из Истанбула.

Млада одбојкашица је успешно прошла лекарске прегледе и потписала четворогодишњи уговор са великаном из Истанбула. О каквом је клубу реч најбоље говори круна актуелног првака Европе, али и 28 титула шампиона Турске.

Тијана Бошковић је у европским одојкашким круговима откако се појавила била позната као „чудо од детета“ док је играла у омладинским категоријама. Млада Билећанка је почела у матичном Херцеговцу, да би се са само 14 година преселила у Београд где је појачала Визуру. Имала је само 16 година док је предводила Вузуру ка титули првака Србије, овојивши призање за МВП шампионата.

tijana 20

Ни селектор Зоран Терзић није остао имун, па је 17-годишњу Тијану лансирао на позицију првог коректора репрезентације Србије испред Јоване Бракочевић, а млада Билећанка је одушевила на СП у Италији прошле године.

Бошковићева је због повреде скочног зглоба пропустила финише сезоне у Србији у којој је њена Визура одрбанила титулу, али то није сметало највећим европским клубовима да крене у лов на њен потпис. На крају је победио Езачибаши и добио играчицу за коју се предвиђа да ће ускоро доминирати европском одбојком.

Тијана ће за конкуренцију у Езачибашију имати најбољу турску одбојкашицу свих времена Демир Неслихан, која је синоним турске одбојке. Популарна „Челична Лејди“ носи дрес Езачибашија од 2010. године и има уговор на још једну сезону, али план је да је постепено прави место српском чуду.

За Езачибаши су претходних година играле Маја Огњеновић, Ивана Ђерисило, Весна Читаковић и још неке од најбољих одбојкашица света…

Извор: Mozzartsport

ПИШИ ЋИРИЛИЦОМ: Текстове са портала Слободна Херцеговина, уз обавезно навођење извора и линк, могу да користе само они сајтови који користе српско писмо.

Оставите коментар