Драшковић за 3,3 милиона КМ купио земљиште за „Град сунца“

  • „Ми нећемо да се мијешамо у политику – ни Владе, ни компаније ‘Свислајон’. Хоћемо само да поручимо да је Требиње отворено за инвестиције, да желимо да се гради и да ћемо и убудуће на сваки начин омогућавати подршку онима који су спремни на велике инвестиције“, рекао је Вучуревић за Радио Требиње.

draskovic

Компанија „Свислајон Гранде“ д.о.о. купила је данас грађевинско земљиште у власништву Града Требиња површине преко 80 хектара (800.694 м2) на локалитету Гомиљани – Дражинска Гора, на којем ова компанија, власника концерна „Свислајон“ Родољуба Драшковића, планира да изгради туристички „Град сунца“.
На данас одржаној лицитацији прихваћена је понуда компаније „Свислајон Гранде“ д.о.о. да земљиште плати по цијени од 4,10 КМ по квадратном метру, чиме је отворен пут за реализацију овог капиталног пројекта, а примитак у градски буџет по основу продатог земљишта требало би да износи око 3,3 милиона КМ.
Како је Драшковић раније најавио, туристички комплекс „Град сунца“ имаће најмодернији аква-парк, затворени олимпијски базен, те бројне спортске и туристичке садржаје, а биће изграђен за 5 година, са динамиком улагања од 20 милиона евра годишње капитала „Свислајона“, уз учешће потенцијалних суинвеститора.
Градоначелник Требиња Славко Вучуревић дао је пуну подршку овом пројекту, чијом реализацијом ће, како је рекао, бити створени услови за отварање нових радних мјеста, који ће значајно унаприједити требињску туристичку понуду, али и подстакнути друге да инвестирају у наш град.
„Ми нећемо да се мијешамо у политику – ни Владе, ни компаније ‘Свислајон’. Хоћемо само да поручимо да је Требиње отворено за инвестиције, да желимо да се гради и да ћемо и убудуће на сваки начин омогућавати подршку онима који су спремни на велике инвестиције“, рекао је Вучуревић за Радио Требиње, додајући да ће „Градска управа све учинити да се пројекат реализије“, те да „нема ниједан разлог да на пројекту буде опструкција“.
„Желимо сваку срећу свима који желе да учествују у овоме пројекту, али морамо нагласити и то – да у пројекту не би смјели да учествују преваранти, попут оних који су прије десет година промовисали 30.000 лежајева и 15.000 радних мјеста, обећавали велике аеродроме, а донијели само пропаст Требињу. То не треба ни Требињу ни инвеститору овог пројекта“, рекао је Вучуревић.

Извор: Радио Требиње /Р.С.

ПИШИ ЋИРИЛИЦОМ: Текстове са портала Слободна Херцеговина, уз обавезно навођење извора и линк, могу да користе само они сајтови који користе српско писмо.

Оставите коментар