ВИДЕО: Драшковић гради „Град сунца“ у Требињу

  • Родољуб Драшковић покреће у Херцеговини нови пројекат; краљ чоколаде окушаће се и у грађевини.

rd-velika

У мјесту Гомиљани код Требиња, на чак 80.000 квадрата градиће се аква парк, спортски терени са затвореним олимпијским базеном, хотели и спа центри.
„Наш минули рад у овом граду указује на нашу озбиљност. Истина је да смо већ покренули оснивање новог предузеће, ‘Свислајн Гранде’, са основним капиталом за почетак од 20 милиона марака које смо обезбиједили“, рекао је Томо Бокић, финансијски директор „Сwисслиона“.
Драшковић ће земљиште купити од општине, која је преузела обавезу да ријеши имовинско-правне односе и распише тендер за продају. „Град сунца“, како га назива један од најпознатијих српских бизнисмена, требало би да никне у Требињу у року од три године. Пројекти су у изради, а градња ће тећи у фазама.
„Аква парк ће се реализовати до јула 2016, а укупно туристичко насеље, трговачко насеље, пословни објекти, апартмани, смјештајни капацитети и спортско-рекреативни центри завршиће се до јуна 2018“, рекао је градоначелник Требиња Славко Вучуревић.
Осим аква парка, до љета идуће године требало би да буду завршени и терени за фудбал и кошарку, као и затворени олимпијски базен. У склопу комплекса налазиће се и Драшковићев дворац посвећен српској краљици Јелени Анжујској и свим херецговачким мајкама.

Прило АТВ телевитије погледајте овдје

 

Извор: АТВ

ПИШИ ЋИРИЛИЦОМ: Текстове са портала Слободна Херцеговина, уз обавезно навођење извора и линк, могу да користе само они сајтови који користе српско писмо.

Оставите коментар