Жељко Ковачевић биће именован за директора „Електропривреде РС“

  • Бивши министар индустрије, енергетике и рударства Републике Српске Жељко Ковачевић следеће седмице биће именован за вршиоца дужности генералног директора „Електропривреде РС“, сазнаје пословни портал capital.ba.

zeljko-kovacevic

Ковачевић ће на овом мјесту замијенити дугогодишњу директорицу Браниславу Милекић којој данас истиче мандат.

Ковачевић ће за в.д. директора бити именован на сједници Надзорног одбора „Електропривреде РС“ која ће бити одржана идуће седмице.

Ковачевић долази на чело „Електропривреде РС“ у тренутку када су њена зависна производна предузећа у милионским пословним губицима које покушавају ријешити притисцима за повећање цијене електричне енергије.

Жељко Ковачевић био је министар индустрије, енергетике и рударства РС од децембра 2010. до децембра 2014. године у Влади премијера Александра Џомбића и садашње премијерке Жељке Цвијановић. Прије тога је био директор „Електрокрајине“ Бањалука.

Ковачевић је радио као војни тужилац Републике Српске. Био је директор штампарије, те управник Царинарнице Бања Лука, а потом инспектор за примјену царинских прописа у Управи царина Републике Српске.

У образовању је радио као професор на средњим школама и факултетима у области економских и правних предмета.

Ковачевић је доктор економских и магистар правних наука.

CAPITAL: С. Вукелић

ПИШИ ЋИРИЛИЦОМ: Текстове са портала Слободна Херцеговина, уз обавезно навођење извора и линк, могу да користе само они сајтови који користе српско писмо.

Оставите коментар