ЛУКА ПЕТРОВИЋ ТЕШКО ПОВРИЈЕЂЕН: Генерални директор Електропривреде РС имао саобраћајни удес код Фоче

  • ГЕНЕРАЛНИ директор Електропривреде Републике Српске и генерални секретар СНСД-а Лука Петровића имао је тежак саобраћајни удес код Фоче, а како незванично сазнајемо у Болници Фоча, констатоване су му тешке телесне повреде.

    Лука Петровић – Фото: Трифко Ћоровић

– Колико ми имамо информације, Петровић има прелом руке и повређен му је вратни пршљен, а требало би, уколико временске прилике дозволе, хеликоптером Хеликоптерског сервиса бити пребачен у Универзитетски клинички центра у Бањалуци. Његов возач није имао тежих повреда – рекао нам је један од Петровићевих сарадника, који га је обишао након удеса у Болници Фоча.

Да је Петровић ван животне опасности потврдио је и директор Болнице Фоча Радмил Марић.

– Петровић се налази на Одељењу интезивне неге и није животно угрожен. Лекари прате његово здравствено стање, а возач аутомобила Данило Петровић смештен је на одељење Хирургије и није животно угрожен – рекао је Марић.

Како незванично сазнајемо, узрок удеса је клизав коловоз и магла на путу Фоча – Тјентиште. Аутомобил „ауди А6”, у којем су се налазили Лука Петровић и његов возач Данило Петровић, ударио је у камион, а потом слетео са пута. Иначе, ради се о веома опасној путној деоници, на чију се реконструкцију годинама чека. Влада Србије за радове на том делу пута донирала је Републици Српској пет милиона евра.

 

Д. Цураћ / Новости

ПИШИ ЋИРИЛИЦОМ: Текстове са портала Слободна Херцеговина, уз обавезно навођење извора и линк, могу да користе само они сајтови који користе српско писмо.
О аутору

Оставите коментар