Вучуревић о понуди Бобар банке: Град неће бити јемац за нечије лоповлуке

  • Пред Окружним привредним судом у Требињу данас је одржано припремно рочиште у поновљеном поступку по тужби Града Требиња против ФК „Леотар“ и Бобар банке, ради поништења хипотеке над стадионом „Полице“, који је бивша управа клуба заложила за кредит од 310.000 КМ. Главна расправа заказана је за 15. април.

rociste-FK-leotar

Извор: Радио Требиње
текст: Р.С.
Помоћник правобраниоца РС Радинко Савић, који заступа тужбу Града Требиња, рекао је да се тужбеним захтјевом тражи поништење овог уговора и брисање хипотеке, око чега су двије стране у спору, Град и ФК „Леотар“, данас предочиле своје доказе.
„По нашем мишљењу, није било основа ни да се закључи нотарски уговор, а камоли да се заснива хипотека над тим некретнинама које су у својини Републике Српске, односно Града Требиња“, рекао је раније Савић, појашњавајући да је и нотар, приликом закључења уговора, упозорио стране, Бобар банку и ФК „Леотар“, да Фудбалски клуб „није власник тих некретнина, те да се ради о државној својини“.
Адвокат ФК „Леотар“ Зоран Томовић данас није хтио пред новинаре, а раније је рекао да је његова страна у спору на становишту да стадион „Полице“ треба да буде власништво клуба, због чега је клуб пред имовинско-правном службом катастра у Требињу већ покренуо поступак конверзије права коришћења у право својине над стадионом.
Окружни привредну суд у Требињу у овом спору првобитно је пресудио у корист Града Требиња и прогласио ништавном кредитну хипотеку над стадионом „Полице“, али је Виши привредни суд у Бањалуци, на жалбу Бобар банке, ту пресуду поништио и вратио поступак на почетак.

Милан Томановић, потпредсједник ФК „Леотар“, оцијенио је данас коректном и прихватљивом понуду која је на адресу клуба стигла од ликвидационог управника Милета Максимовића – да се проблем хипотеке над стадионом „Полице“ ријеши „на начин да Град Требиње или неко од јавних предузећа прихвати обавезу да до краја ове године буде судужник у дугу Фудбалског клуба“. Заузврат, додаје, клуб је спреман да се наредних неколико година одрекне свих средстава које Град издваја за „Леотар“.
„У том случају би био одблокиран и рачун ФК Леотар до краја ове године. Мислим да би било више него коректно да Град Требиње, као ‘старатељ’ нашем и другим спорским колективима, преузме та дуговања, а са друге стране, ми бисмо од новца који очекујемо од добити енергетског сектора платили остала дуговања. Тиме би ФК Леотар до краја године ријешио питање свих дугова, а био би сачуван и стадион од књижења у ликвидациону масу банке“, појаснио је Томановић, додајући да је клуб од Скупштине града затражио да се изјасни о овој понуди на тематској сједници.

С друге стране, градоначелник Требиња Славко Вучуревић је категорично против овог аранжмана.
„Не долази у обзир да Град Требиње и грађани буду јемци за било чији лоповлук, посебно не организованих криминалних група, које су посљедњих година биле у Фудбалском клубу Леотар. Новац који би требало тамо да дамо, да га имамо, употријебили би за рјешавање стамбених питања породица погинулих бораца и ратних војних инвалида. С тим новцем би рјешавали тај проблем, а ни у ком случају њим не би покривали нечији лоповлук“, истакао је Вучуревић.

ПИШИ ЋИРИЛИЦОМ: Текстове са портала Слободна Херцеговина, уз обавезно навођење извора и линк, могу да користе само они сајтови који користе српско писмо.

Оставите коментар