Слободна Херцеговина » Вучуревић о понуди Бобар банке: Град неће бити јемац за нечије лоповлуке

Вучуревић о понуди Бобар банке: Град неће бити јемац за нечије лоповлуке

  • Пред Окружним привредним судом у Требињу данас је одржано припремно рочиште у поновљеном поступку по тужби Града Требиња против ФК „Леотар“ и Бобар банке, ради поништења хипотеке над стадионом „Полице“, који је бивша управа клуба заложила за кредит од 310.000 КМ. Главна расправа заказана је за 15. април.

rociste-FK-leotar

Извор: Радио Требиње
текст: Р.С.
Помоћник правобраниоца РС Радинко Савић, који заступа тужбу Града Требиња, рекао је да се тужбеним захтјевом тражи поништење овог уговора и брисање хипотеке, око чега су двије стране у спору, Град и ФК „Леотар“, данас предочиле своје доказе.
„По нашем мишљењу, није било основа ни да се закључи нотарски уговор, а камоли да се заснива хипотека над тим некретнинама које су у својини Републике Српске, односно Града Требиња“, рекао је раније Савић, појашњавајући да је и нотар, приликом закључења уговора, упозорио стране, Бобар банку и ФК „Леотар“, да Фудбалски клуб „није власник тих некретнина, те да се ради о државној својини“.
Адвокат ФК „Леотар“ Зоран Томовић данас није хтио пред новинаре, а раније је рекао да је његова страна у спору на становишту да стадион „Полице“ треба да буде власништво клуба, због чега је клуб пред имовинско-правном службом катастра у Требињу већ покренуо поступак конверзије права коришћења у право својине над стадионом.
Окружни привредну суд у Требињу у овом спору првобитно је пресудио у корист Града Требиња и прогласио ништавном кредитну хипотеку над стадионом „Полице“, али је Виши привредни суд у Бањалуци, на жалбу Бобар банке, ту пресуду поништио и вратио поступак на почетак.

Милан Томановић, потпредсједник ФК „Леотар“, оцијенио је данас коректном и прихватљивом понуду која је на адресу клуба стигла од ликвидационог управника Милета Максимовића – да се проблем хипотеке над стадионом „Полице“ ријеши „на начин да Град Требиње или неко од јавних предузећа прихвати обавезу да до краја ове године буде судужник у дугу Фудбалског клуба“. Заузврат, додаје, клуб је спреман да се наредних неколико година одрекне свих средстава које Град издваја за „Леотар“.
„У том случају би био одблокиран и рачун ФК Леотар до краја ове године. Мислим да би било више него коректно да Град Требиње, као ‘старатељ’ нашем и другим спорским колективима, преузме та дуговања, а са друге стране, ми бисмо од новца који очекујемо од добити енергетског сектора платили остала дуговања. Тиме би ФК Леотар до краја године ријешио питање свих дугова, а био би сачуван и стадион од књижења у ликвидациону масу банке“, појаснио је Томановић, додајући да је клуб од Скупштине града затражио да се изјасни о овој понуди на тематској сједници.

С друге стране, градоначелник Требиња Славко Вучуревић је категорично против овог аранжмана.
„Не долази у обзир да Град Требиње и грађани буду јемци за било чији лоповлук, посебно не организованих криминалних група, које су посљедњих година биле у Фудбалском клубу Леотар. Новац који би требало тамо да дамо, да га имамо, употријебили би за рјешавање стамбених питања породица погинулих бораца и ратних војних инвалида. С тим новцем би рјешавали тај проблем, а ни у ком случају њим не би покривали нечији лоповлук“, истакао је Вучуревић.

ПИШИ ЋИРИЛИЦОМ: Текстовe са портала Слободна Херцеговина, уз обавезно навођење извора и линк, могу да преносе само они сајтови који користе српско писмо

Оставите коментар
* Закон о јавном информисању – члан 38: Забрањено је објављивање идеја, информација и мишљења којима се подстиче дискриминација, мржња или насиље против лица или групе лица због њиховог припадања или неприпадања некој раси, вери, нацији, етничкој групи, полу или због њихове сексуалне опредељености, без обзира на то да ли је објављивањем учињено кривично дело.

Мишљења изнијета у коментарима приватно су мишљење аутора коментара и не представљају ставове редакције Слободна Херцеговина