ДОДИК: Неће бити затварања границе са Србијом

  • Предсједавајући и српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик потврдио је послије састанка са предсједником Србије Александром Вучићем да неће бити затварања границе Србије, нити БиХ, због епидемиолошке ситуације.

Додик је рекао да је од Вучића затражио да јавности и у Српској и Србији јасно каже да се границе неће затварати без обзира каква буде епидемиолошка ситуација.

– Неће то бити са становишта затварања са стране БиХ, ни од Србије. Што је, наравно данас било најважније да потврдимо – изјавио је Додик новинарима из Републике Српске.

Он је додао да је потврђено и опредјељење да ће се наставити све започете инвестиције и договори о инвестицијама као што је „Бук Бијела“, Аеродром у Требињу и све друге.

– Договорили смо и потврдили и раније опредјељење. Србија је прије мјесец дана дала 20 милиона евра Републици Српској за помоћ буџету, што је било врло важно да консолидујемо наше стање и исказала спремност и планирала у свом буџету још 20 милиона евра које ће дати у првом тромјесјечју наредне године. То су несумњиво велики докази односа Србије и предсједника Вучића према Републици Српској – рекао је Додик.

Он је нагласио да је ово најбољи период сарадње Србије и Српске и вријеме када је Српска добила најиздашнију помоћ.

– Овај састанак је као и претходни био добар, користан и успјешан за Републику Српску, а вјерујем и за Србију – закључио је Додик.

ртрс

ПИШИ ЋИРИЛИЦОМ: Текстове са портала Слободна Херцеговина, уз обавезно навођење извора и линк, могу да користе само они сајтови који користе српско писмо.
О аутору

Оставите коментар