Вучуревић: Ако Влада не ријеши случај Бобар банке, може да заборави на кредитне аранжмане!

  • Градоначелник Требиња Славко Вучуревић рекао је данас да су иницијативе и захтјеви Града Требиња и Дистрикта Брчко за заштиту блокираног новца ових јавних управа на Бобар банци у ликвидацији наишле да позитиван став и подшку Канцеларије високог представника у БиХ, те да би будући аранжмани кредитних линија међународних финансијских институција и Владе РС могли бити условљени расвјетљавањем случајева пропадања банака у РС.

slavko-vucurevic1
„Добили смо тврдо обећање да ће се ОХР упустити у меритум дешавања у Бобар банци и да ће инсистирати на утврђивању одговорности за њену пропаст“, рекао је Вучуревић изражавајући задовољство што су, како је рекао, ММФ, Свјетска банка и Европска инвестициона банка „већ поставили баријеру према Влади РС око стенд-бај аранжмана и нових кредитних линија“, којом се тражи претходно расвјетљавање случајава Балкан инвестмент банке и Бобар банке.
„Значи, како сам ја разумио – нико од међународних институција неће више давати новац, па да се он на волшебан начин краде. Дакле, један од услова да би се наставило радити по кредитним линијама и попуни буџета РС од средстава међународних финансијских институција јесте расвјетљавање случајева Балкан инвестмент банке и Бобар банке. Мислим да је то нешто што гарантује да ће се ипак доћи до истине о дешавањима у овим банкама“, рекао је Вучуревић.

Извор: Радио Требиње / Р.С.

ПИШИ ЋИРИЛИЦОМ: Текстове са портала Слободна Херцеговина, уз обавезно навођење извора и линк, могу да користе само они сајтови који користе српско писмо.

Оставите коментар