Требиње и Брчко заједно против Бобар банке

  • Градоначелник Требиња Славко Вучуревић и директор Дирекције за финансије Брчко дистрикта Мато Лучић састали су се данас у Брчком ради координације заједничког наступа ове двије локалне заједнице пред истражним и судским органима у БиХ као и пред међународним институцијама, у борби за новац грађана Требиња и Брчког заробљен у „Бобар“ банци.

340875_1
Стречајни управник је, подсјећамо, признао потраживања града Требиња од 5,4 а Брчко дистрикта 20,4 милиона марака. Оба града су тужила банку и о свему обавијестили тужилаштва БиХ, Републике Српске и дистрикта, те више међународних институција, потврдили су Вучуревић и Лучић у изјави за новинаре и најавили интензивну борбу за поврат „насилно отетог новца грађана“.
„По нама ово је организован чин, а кад је нешто организовано организатор мора постојати, мора имати име и презиме. Изнад свега стоји чињеница да неко мора намирити новац грађана Брчко дистрикта и града Требиња, као и свих депонената „Бобар“ банке. То се мора урадити. Међутим, очито је – ни Специјално тужилаштво ни Влада Републике Српске, као ни Агенција за банкарство, нису спремни за тај вид расправе и вођења процеса“, рекао је Вучуревић у изјави за новинаре.
Он је нагласио да се, како му је пренио један од стечајних управника, новац заробљен и нестао у „Бобар“ банци може пронаћи у вратити за 20 минута јер се зна ко га је изнио.
„Држе га они који могу да га врате, али држе и овлаштења да се уради тај посао. Све је то питање политичке воље и храбрости да се испита шта се десило са 283 милиона марака, а затим предузму мјере у складу са законима“, рекао је Вучуревић у Брчком.
Извор: БН ТВ

ПИШИ ЋИРИЛИЦОМ: Текстове са портала Слободна Херцеговина, уз обавезно навођење извора и линк, могу да користе само они сајтови који користе српско писмо.

Оставите коментар