Струјни удар на новчаник

  • Електропривреда РС данас је саопштила да ће, уколико Регулаторна комисија за енергетику РС у цјелости прихвати захтјевано повећање трошкова свих производних и дистрибутивних предузећа која послују у саставу овог холдинга, просечна цијена електричне енергије за крајње купце у РС бити виша за 8,68%.

EPRS-1Извор: Радио Требиње/ Д.Ч.

Како је на данашњој конференцији за новинаре рекао Предраг Шкоро, портпарол ЕРС-а, захтјевано повећање цијене струје за домаћинства је 9,4%.
У ЕРС-у тврде да и у случају да Регулаторна комисија у цјелости прихвати повећање цијене електричне енергије за индустријске и комерцијалне купце у РС, оне би биле најниже у окружењу, уколико се узме у обзир најављено поскупљење струје у Србији, док би домаћинства плаћала исту цијену као и у Србији.
На конференцији за новинаре Регулаторне агенције за енергетику РС, одржаној јуче, саопштено је да би просјечно повећање цијене електричне енергије за све купце у РС, на основу достављењих захтјева електроенергетских предузећа, износило око 12%, а за домаћинства 9,1%.

ПИШИ ЋИРИЛИЦОМ: Текстове са портала Слободна Херцеговина, уз обавезно навођење извора и линк, могу да користе само они сајтови који користе српско писмо.

Оставите коментар