ВЛАДИКА ГРИГОРИЈЕ: Не вјерујем да је патријарх Иринеј писао саопштење!

  • Поводом саопштења Српске православне цркве у којем је означен као сарадник антисрпских медија, владика Григорије је изјавио да је писање на званичном сајту Цркве доживио као тужан догађај.

Фото: Трифко Ћоровић

– Форма комуникације, није тон који је у традицији наше Цркве. Поготово у традицији разговора са једним епископом – рекао је владика Григорије, додајући да су запањујуће ријечи саопштења Патријаршије СПЦ.

– Не вјерујем да су то ријечи нашег патријарха. Ја познајем тог човјека тридесет година и више пута са са њим разговарао. То није његов језик. То није језик којим разговарају двојица епископа. За мене не постоје прво, друго и трећесрбијанци, већ људи – рекао је владика, додајући да га нико није позвао прије објављивања саопштења СПЦ.

“Ја нисам уопште позван да би неко питао да ли сам то изјавио у ‘Данас-у’. Новинарки, која ме је звала, рекао сам да нећу да дам никакав коментар на ту тему и да сам о томе раније говорио. Они су направили текст који чак нисам у цјелини прочитао, а онда ме је затекло то саопштење које је незапамћено у историји Српске православне цркве. Не знам ко га је потписао, али тврдим да патријарх није”, каже епископ Григорије.

Владика је прокоментарисао и изјаву Горана Весића да је главни инспиратор протеста у Београду.

– Не познајем човјека, али знам да је један од најпопуларнијих људи у Београду. Цијеним, пошто је јако популаран, да је његова изјава веома важна. Оно што ме јако радује је то што је он мене назвао инспиратором који може да покрене толики број људи. Ја бих волио да је тако. Нажалост, то није истина. Просто, ја се тиме нисам бавио –  рекао је Григорије за Newsmax adria, додајући да су слике београдских улица тужне.

– Оно што сам синоћ гледао је било тужно. Осјетио сам да је тај протест спонтан и неконтролисан. То сваки иоле интелигентан човек може да примјети. А сад бих се могао да се нашалим са вашим замеником градоначелника – да сам ја организовао протесте, он јутрос не би могао да даје изјаве –  поручио је Григорије.

 

nova.rs

 

 

 

ПИШИ ЋИРИЛИЦОМ: Текстове са портала Слободна Херцеговина, уз обавезно навођење извора и линк, могу да користе само они сајтови који користе српско писмо.
О аутору

Оставите коментар