Ведрана Рудан: Славићемо „Олују“ уз злочиначке генерале и Томпсона, а протjерали смо 300.000 Срба!

  • Неколико тисућа хрватских војника потјерало је из Хрватске 200.000 или 300.000 тисућа Срба. Они који нису на вријеме кренули, остали су без главе или били бачени у бунар. Запаљене су и српске куће. Колико их је спаљено? Ма, кога брига

vedrana-_620x0
Не знам службену дефиницију Олује али знам што је Олуја. Неколико тисућа хрватских војника потјерало је из Хрватске 200.000 или 300.000 тисућа Срба. Као да је број битан. Краће, Олујом смо “ми” Хрватску очистили од Срба. Они који нису на вријеме кренули путем који им је означио Милошевић у договору са Туђманом, све су благословили Амери, остали су без главе или били бачени у бунар. Запаљене су и српске куће. Колико их је спаљено? Ма, кога брига.
Олуја је била срање од војне акције јер је Олуја у суштини само организирана дератизација Хрватске. Сви то знамо па ипак је “ми” славимо као нешто из чега се родила Хрватска. Боже, колико би нам свима било боље да се никад није родило чудовиште које се данас зове Хрватска. Да се мене пита никад се милијуни куна не би трошили на загребачки мимоход. Зраком ће летјети она два сирота Мига. На јадничке који ће гледати у зрак паст ће, у бољој верзији, два крила, у горој, читав авион.

Док Загребом буду гмизала којекаква и питај бога чија оружја у Книну ће бити организиран народни дернек. Тхомпсон ће својим туљењем у назочним Хрватима и Хрватицама будити све што је хрватско. Тко зна да ли ће наша предсједница у славу слободне нам Хрватске ситним овцама особно резати вратове? У посљедње вријеме женска лијепи плочице, лови рибу, не би било фер да не помогне и месарима краљевскога града.

Укратко, двадесет година након Олује пресиромашни грађани Хрватске платит ће славље једног од највећих хрватских пораза, “ослобађање” Лијепе Наше која никад није била и никад неће бити ни лијепа ни наша. Хрватска је терен у шапама неколицине криминалаца. Кад кажем криминалци мислим на власнике банака који су побили неколико стотина тисућа грађана Хрватске. Осим власника банака од живота нас ослобађају тајкуни који су прије “ослобођења” Хрватске били опскурни ликови голе гузице: шофери аутобуса, трговци каранфилима, монтери централног гријања… Укратко, смрдљиви југославенски шљам.

„Најхрабрији” хрватски генерали били су и остали ратни злочинци. Уђу у затвор па изађу како им се генералски курац дигне. Осим што имамо генерале убојице Лијепа Наша има криминалце и других профила. Имамо трговце ногометашима који излазак из истражног затвор плаћају милијунима еура. Имамо градоначелника Загреба који се понаша као да му је Загреб поклонио ћаћа док је из себе истискао посљедњи хроптај у херцеговачкој потлеушици. Имамо уваженог предсједника суда који јавно изјављује да свом угледном пријатељу, благо речено суспектном криминалцу, не би судио. Шминкеру, ја те плаћам да судиш, не да дајеш интервјуе чешће него тренутно најпопуларнија хрватска певаљка.

Укратко, Хрватска је јавна кућа у коју разбојници улазе кад им се дигне. Народ службено јебу двадесет година, траје то и дуже, и још од народа очекују да им то јебање животом плати. Нема човјека који овдје живи а да то не види. Па ипак…Пјеват ће се у Книну и глодати кости јадних животиња, пљескат ће стока преголема док буде гледала у тенкове и остало што носи топове уперене у нашу гору будућност.

Ја нешто имам против мимохода? Имам. Јебеш мимоход у коме неће ступати они који су створили ову Хрватску. Неће бити Милошевића, неће бити Туђмана, неће бити Амера. Амери се праве блесави а двојац који је пред двадесет година створио Хрватску почива у миру.

Немирни су само грађани Хрватске зато јер немају што јести а бит ће још немирнији кад у Книну оглодају задње ребро мртвога јанца или са колоне пузеће жељезне краме скрену поглед на празне контејнере.

Тко им је, док су они славили рођење Хрватске, украо пластичне боце?

Извор: Блог Ведране Рудан

ПИШИ ЋИРИЛИЦОМ: Текстове са портала Слободна Херцеговина, уз обавезно навођење извора и линк, могу да користе само они сајтови који користе српско писмо.

Оставите коментар