Удружење РС – Част Отаџбине: Ако не створимо нови систем безбједности постаћемо стална мета џихадиста

  • Приликом оснивања Удружења и при свим његовим активностима остали смо опредијељени и усмјерени ка заштити свих институционалних и људских вриједности Републике Српске.

cast

Нажалост, последњих година сведоци смо растакања институција РС и разбијања укупног друштва кроз различите политичке и страначке сукобе. У таквој атмосфери институције РС постале су лак плијен за њене непријатеље, који су нам последњим терористичким чином у Зворнику показали да у сваком моменту могу да угрозе грађане и њихове основне институције – од школе и мјеста где раде па до саме државе.

Ми који смо стварали институције РС, прије свега полицију и војску, и прије 23 године смо знали да тамо гдје нема полиције и војске РС, српски народ не може опстати, што последњи терористички напад у Зворнику јасно показује. Јасно је и то да се српски народ не може ослонити на инситуције које константно, са задатком, раде на преотимању и преузимању институција РС, и то чине свих ових 23 године.
Сам чин напада говори да су безбједносне структуре, СИП-а и ОСА или пак појединци у њима знали за припремање овакве акције, па се питамо зашто ништа нису учинили да је спријече. Зашто?
Производ џихада, односно пројекције Алије Изетбеговића, је управо Нердин Ибрић, који је употријебљен за остваривање такозваних виших циљева ислама. Он је припремљен и употријебљен да однесе животе и угрози народ. Сјећамо се да је на самом почетку посљедњег рата Хасан Ченгић (СДА) створио први камп у Високом од дјеце шехида, односно оних чији су родитељи погинули у рату. Ту дјецу је изоловао од друштва и заједнице и тако им је створен нови вриједносни суд по ком они лако дају свој живот за такозване више циљеве. Знамо да таквих има на хиљаде у БиХ. Та чињеница говори да је такозвана бела Ал Каида присутна у БиХ.
Овдје се отвара и питање за лидере НАТО-а и безбједносних агенција, ко је слао људе у Сирију? А сви они то добро знају – Бакир Изетбеговић је дјецу организовао за Сиријски сукоб. Већ годинама млади људи у БиХ су врбовани за тај „посао“, и сад су се вратили у БиХ. Безбједносне агенције су све то знале и знају.
Није случајно што се напад десио у зворничкој регији. Сви су знали да ће се десити ИСИЛ акција, као што сви зању да је прва акција Ал Каиде, на тлу БиХ, била у улици Васе Мискина, којом су Срби оптужени за злочин према народу БиХ.

Не треба да се заносимо – МУП РС се у овом моменту не може носити са овим проблемом јер су му одузете ингеренције, а заједничке службе у БиХ неће помоћи српском народу јер је њихов крајњи циљ да нестане РС, а у том случају српски народ би био протјеран из БиХ. Њихова идеја је да Србе почне хватати паника и да почну вјеровати да не могу остати на том подручју.
Жалосно је и понашање српских политичара који нијесу озбиљно стали иза свог народа и иза РС.
Шта урадити? Решење је веома једноставно, и право на то нам је дао Дејтон. Треба основати безбједносни систем који ће бити у стању да заштити и државу и људе. Све то може у једном дану да се реализује само је питање – има ли снаге и храбрости. Или ћемо кукавички гледати и чекати да нас поново трпају у гробнице, у складу и по плану Алијине исламске декларације.

Удружење Република Српска – Част Отаџбине
Боеград, 29.04.2015. председник , генерал Родољуб Анђић

ПИШИ ЋИРИЛИЦОМ: Текстове са портала Слободна Херцеговина, уз обавезно навођење извора и линк, могу да користе само они сајтови који користе српско писмо.

Оставите коментар