РС-ЧАСТ ОТАЏБИНЕ: БОРС мора да се издигне изнад странчарења

  • Брига за опстанак Републике Српске, повод је овог нашег обраћања. Геополитичка и безбедносна ситуација у Европи и на Блиском истоку ће се даље компликовати и у овој години.

cast grbТо ће се директно одразити на Балкан. Ви то одлично знате, као и ми. Догађаји нас не плаше јер на њих ми не можемо утицати, aли нас зaтo веома брине политичка неслога у нашој Републици Српској, са којом дочекујемо то немило вријеме.

Из последњег рата изашли смо као побједници са формираном ДРЖАВОМ. Она је настала као плод ЈЕДИНСТВА свих актера – странака, посланика, народа, војске и руководства. Било је и раније трзавица и неспорузума међу њима, али то никад није ескалирало у отворену мржњу.
Данас није тако. Странке су острашћене и непомирљиве. Непријатељ то вјешто користи и манипулише са њима са циљем да се Босна и Херцеговина унитаризује, а Република Српска нестане као творевина.

БОРС то може и мора спријечити и због потомака и због погинулих за државу!

КАКО ?

Издигните се изнад странака и странчарења!
ДОСТА више полемика и међусобних оптуживања из удобних фотеља са платама од 2 до 8.000 еура. Посланицима и министрима у Сарајеву изнесите чврст српски став, да нема никакве даље сарадње са друга два конститутивна народа БиХ док:

– Не престану хапшења српских бораца
– Док се не процесуира Добровољачка, и Тузланска колона, Казани, Сарајевски логори, Кравица, Сијековац…
– Док се не успостави потпуни паритет по свим националним питањима

Подржите јасно, гласно и одлучно  референдум о раду тужилаштва и суда БиХ и тражите исто тако да се спроведу законске промене страних судија у Уставном Суду БиХ. Тражите да се све одузете надлежности гарантоване Дејтонским споразумом врате назад Републици Српској!

Браћо, ми БОРС видимо као наследника славне војске Републике Српске и зато ако из било којих разлога нисте у стању, или нисте вољни да одлучно преузмете ствар у своје руке , молим вас да одмах одступите са ваших функција и препустите да то неко одлучнији уради, jer je то данас добро за србски народ и нашу Републику Српску, за коју сте се и ви некад борили, и са нама је заједно стварали!

  Удружење „ РС-ЧАСТ ОТАЏБИНЕ“        

ПИШИ ЋИРИЛИЦОМ: Текстове са портала Слободна Херцеговина, уз обавезно навођење извора и линк, могу да користе само они сајтови који користе српско писмо.
  1. Mika Reply

    Sa verom u boga

Оставите коментар