РС „Част отаџбине“: Кажимо НЕ тиранији међународне заједнице

  • Удружење „Република Српска – част отаџбине“, које окупља ратне команданте корпуса, бригада, српске полиције, команданте кризних штабова, бивше предсједнике и министре ратних влада РС, борце и бројне интелектуалце, мора да реагује у овом веома осјетљивом и важном тренутку, и ми – чланови и активисти морамо да кажемо: ДОСТА је малтретирања српског народа и српске државе, и да са пуним легалитетом и легитимитетом подржимо референдум о раду Суда и Тужилаштва БиХ.

Capture
Нама у Републици Српској – ДОСТА је неуставних и наметнутих закона високог представника међународне заједнице у БиХ, посебно наметнутих закона о Суду и Тужилаштву БиХ и њихове примене на простору Републике Српске, и зато поздрављамо одлуку парламента РС да изађемо на референдум и тој тиранији кажемо: НЕ.
Упозоравамо и политичаре и високе руководиоце саме Републике Српске, ове који су покренули идеју референдума да истрају на томе и да ни под којим околностимa не поклекну нити одустану, али исто тако посебно упозоравамо и носиоце функција из редова српског народа у заједничким органима да сагледају последице политике коју воде, и да ни на који начин не ометају референдум у Републици Српској.
Апелујемо и на све грађане РС, посебно борце и удружења да подрже референдум, одазову се и гласају и тако одлуче о укидању наведених нелегитимних институција.
Доста је нама надлежности и одлука суда БИХ које се не заснивају на правним постулатима, и зато тражимо враћање правног система у оквире изворног дејтонског споразума. У противном захтеваћемо референдум за одвајање РС од федерације БиХ.
Ми смо, самим оснивањем Удружења и при свим његовим активностима остали опредијељени и усмјерени ка заштити свих институционалних и људских вриједности Републике Српске, што и сада чинимо, а легитимитет нам даје борба за Српску, чија је цијена била велика – десетине хиљада погинулих припадника војске и полиције.

ПИШИ ЋИРИЛИЦОМ: Текстове са портала Слободна Херцеговина, уз обавезно навођење извора и линк, могу да користе само они сајтови који користе српско писмо.

Оставите коментар