„Трентекс“ узео дио предузећа „Никола Тесла“

  • Предузеће „Трентекс“ узело је под закуп дио текстилног предузећа „Никола Тесла“ у Билећи у коме ће у наредном периоду на двије линије бити запослено стотињак радника.

bileca-nikola-tesla
Помоћник министра индустрије Републике Српске Милорад Мотика истакао је да ће на овај начин бити оживљена текстилна индустрија у Херцеговини и да ће сигурног посла бити за раднице које су у предузећу „Никола Тесла“ тренутно вишак.
Он је навео да ово предузеће тренутно запошљава око 150 кројачица и да је њих четрдесетак запослено по уговору на одређено вријеме, те да ће оне највјероватније прећи код новог послодавца који редовно измирује своје обавезе.
Мотика је указао на од раније добра искуства са „Трентексом“ који већ неколико година послује у требињском „Новотексу“.
Мотика се данас састао и са новим директором предузећа „Никола Тесла“ Персом Ћук из Љубиња.
Извршни директор „Трентекса“ Денијел Козличић рекао је да ово предузеће има реалну потребу да прими више стотина радника у Херцеговини, напомињући да је слаб одзив за овај посао.
„Билећа је дугорочно најбољи избор јер је у овој општини отворена средња текстилна школа“, каже Козличић.
Он је додао да у погонима које су закупили у Билећи може одмах да почне производња и да има мјеста за стотињак радница, те да ће плате као и до сада бити редовне, а биће формиране према већ устаљеним нормама овог предузећа.
Козличић је подсјетио на успјешан пословни пут „Трентекса“ и додао да је то водећа фирма за производњу ХТЗ опреме, која извози на инострана тржишта.

Извор: Срна

ПИШИ ЋИРИЛИЦОМ: Текстове са портала Слободна Херцеговина, уз обавезно навођење извора и линк, могу да користе само они сајтови који користе српско писмо.

Оставите коментар