ТРЕБИЊУ НЕДОСТАЈУ ШВАЉЕ: Трендтекс тражи још 80 текстилаца

  • У требињској пословној јединици текстилне индустрије „Трендтекс“ само у посљедњих 40-ак дана посао су добила нова 53 радника, а захтјеви тржишта и проширење производње наметнули су потребу за још 80 квалификованих текстилаца.

 

trendteks-naslovna
„Највећи је проблем обучена радна снага, јер за њом тренутно имамо највећу потребу. Потребно нам је још 80 радница, међутим заинтересованост тренутно није велика. Асортиман остаје исти, а планови су да се упосле још 4 производне линије – јер су потребе купаца толике да им са постојећим капацитетима не можемо одговорити“, потврдио је за Радио Требиње директор требињске пословне једнице „Трендтекса“ Александар Којовић.

Он истиче да је на четири производне линије тренутно упослено 165 радника, те да је почетна производња од 13.500 јединица ХТЗ опреме повећана на актуелних 17.000 до 18.000 јединица, које се пласирају на тржиште Њемачке, Француске, Енглеске, Аустрије, Белгије и Холандије.

Недостатак квалификованих шваља озбиљан је проблем за ову текстилну индустрију, због чега су још раније истицали да је за пријем младих радница, које би се обучавале према потребама производње, у овој фирми стално отворен конкурс.

„Обука нових кадрова је мукотрпан и спор процес, а захтјеви тржишта су заиста велики. Најгоре у свему овоме што ми у Требињу немамо школу која може да прати ову грану привреде“, напомиње Којовић.

Извор: Радио Требиње / Р.С.

ПИШИ ЋИРИЛИЦОМ: Текстове са портала Слободна Херцеговина, уз обавезно навођење извора и линк, могу да користе само они сајтови који користе српско писмо.

Оставите коментар