АПЕЛ ЗА ПОМОЋ: Милану Граховцу неопходна је хитна трансплантација јетре

  • Редакцији Слободне Херцеговине упућен је  апел за помоћ за лечење Милана Граховца. Новосађанин Милан Граховац (1971), родом из Невесиња тренутно се  налази на лечењу у Клиничком центру Војводине и лекари су констатовали да му је хитно потребна трансплантација јетре. На листи чекања је већ две године и све су мање шансе да му се нађе одговарајућа јетра , па је породица принуђена да затражи помоћ на овакав начин, како би  се омогућила трансплантација јетре у иностранству. 

    Са надом да ћемо и овога пута показати хуманост. Писмо Миланове породице објављујемо у цијелости: 

Capture

 

Поштовани,

Обраћамо Вам се овим апелом да, у складу са својим могућностима, помогнете нашем суграђанину и земљаку МИЛАНУ ГРАХОВЦУ из Невесиња (1971. годиште) да оде у иностранство ради трансплантације јетре, без које не може издржати још дуго.

У 2011. години Милану су дијагностиковани склерозирајући холангитис са билијарном цирозом јетре и инфламаторна болест црева, а убрзо и хронични хепатитис са тешком фиброзом јетре. Од 2013. године Милан је на листи чекања за трансплантацију али, с обзиром да код нас има јако мало донора , Милан још није стигао на ред да добије нову јетру без које му нема живота.

Пошто се Миланово стање нагло погоршало, у последњих два месеца је у Клиници за интерне болести Клиничког центра Војводине под сталним лекарским надзором. Улажу се максимални напори да му се помогне, с обзиром да болест рапидно напредује и Милан је у све тежем стању.
Хитна трансплантација јетре је једини начин да се спасе овај млади живот.

Не можемо више да чекамо! Сакупимо новац како би Милан отишао на трансплантацију у иностранство, која зависно од клинике и државе кошта и до 200.000 евра. Други начин за излечење не постоји.

АПЕЛУЈЕМО НА СВЕ ЉУДЕ ДОБРЕ ВОЉЕ ДА ПОМОГНУ У СКЛАДУ СА СВОЈИМ МОГУЋНОСТИМА. БУДИМО ХУМАНИ И ПОМОЗИМО МИЛАНОВО ЛЕЧЕЊЕ У ИНОСТРАНСТВУ УПЛАТОМ ПОМОЋИ НА СЛЕДЕЋИ РАЧУН:Прималац:  ВАЊА ГРАХОВАЦ (Миланова супруга)
Сврха уплате: ПОМОЋ ЗА ЛЕЧЕЊЕ МИЛАНА ГРАХОВЦА
Нови Сад
Ул. Стевана Момчиловића бр. 12 б
Текући /Жиро рачун: бр. 355000320046267560
Уплату можете извршити путем уплатнице у било којој банци или у пошти.

УНАПРЕД СЕ ИСКРЕНО ЗАХВАЉУЈЕМО НА ВАШОЈ ХУМАНОСТИ И СОЛИДАРНОСТИ.

Детаљније информације можете добити на телефон 064/170-55-64 – Вања Граховац

ПИШИ ЋИРИЛИЦОМ: Текстове са портала Слободна Херцеговина, уз обавезно навођење извора и линк, могу да користе само они сајтови који користе српско писмо.

Оставите коментар