Требиње: Град расписао конкурс за студентске стипендије

  • Град Требиње објавио је конкурс за додјелу 130 стипендија редовним студентима првог циклуса студија са подручја Града Требиња, а за ову намјену из градског буџета је, као и прошле године, издвојено 130 хиљада марака. Висина стипендије је и ове године 100 KМ мјесечно за 10 мјесеци.

    1325_vest_stipendije

Kонкурсом је планирано по 40 стипендија за редовне студенте друге, треће, четврте, пете и шесте године студија, као и 10 стипендија за редовне студенте прве године студија са дипломом „Вук Kараџић“ стеченом у основном и средњошколском образовању, те надарене студенте са највишом постигнутом оцјеном у току студирања.

Kонкурисати могу редовни студенти, млађи од 26 година, држављани РС, са сталним мјестом боравка у Требињу, са просјеком оцјена од најмање 7,5 са свих година студија, који нису корисници других стипендија или осталих видова помоћи.

Пријаве са потребном документацијом за конкурс, који је објављен на огласној табли и интернет страници Града Требиња, као и Радио Требињу, примају се до 8.фебруара, на адресу градске управе, са назнаком „Kомисија за додјелу стипендија“

Извор: Радио Требиње

ПИШИ ЋИРИЛИЦОМ: Текстове са портала Слободна Херцеговина, уз обавезно навођење извора и линк, могу да користе само они сајтови који користе српско писмо.

Оставите коментар