Ако се не сторнира давање у закуп земљишта, СНД Пребиловци спремни на протест и у центру Чапљине!

  • Коментар Миленка Јахуре на одговор начелника општине Чапљина Смиљана Видића у вези давања у закуп пребиловачког земљишта

Jahura

Задовољан сам што је начелник Видић дао одговор и надам да ће давање у закуп пребиловачког земљишта бити обустављено.
Видићев одговор потврђује да се то земљиште издаје у закуп, а да јавност за то сазнаје на основу изјаве начелника које не би званично било да није било реаговања СНД Пребиловци.

Међутим, буни ме што начелник помиње да је спорно земљиште државно земљиште, а не само посјед, јер је исто донедавно било укњижено као кметска селишта, колективно власништво Пребиловчана?!

Поред овога, Пребиловци имају и низ еколошких и имовинскоправних проблема (раскопавање корита Брегаве, које је еколошки злочин као и девастација Хутова блата, па шљункара која ствара буку и прашину на мање од километра од центра села у чијем је и атару , затим имања која су у рату пресјечена путевима које градио ХВО…)

Знам да је Бранко Екмечић узео у закуп земљиште поред Храма да оно не би дошло у руке непознатих људи који су ту шетали и мјеркали земљиште. Ако се одустане од даљег давања земљишта у закуп и Бранко ће морати да одустане од уговора и то неће бити проблем. Дакле, то земљиште не може да ограђује и обрађује нико, макар и да је мјештанин садашњих Пребиловаца.
Уколико се не сторнира додјела тога земљишта, СНД Пребиловци су спремни за даље протесте укључујући и оне у центру Чапљине.

Извор: Слободна Херцеговина

ПИШИ ЋИРИЛИЦОМ: Текстове са портала Слободна Херцеговина, уз обавезно навођење извора и линк, могу да користе само они сајтови који користе српско писмо.

Оставите коментар