МОСТАР: Расписан конкурс за додјелу Просвјетине стипендије „Владимир Ћоровић“

  • Српско просвјетно и културно друштво „Просвјета“ Градски одбор Мостар (у даљем тексту Просвјета), расписује конкурс за додјелу „Просвјетине стипендије Владимир Ћоровић“ (у даљем тексту стипендија) за школску и академску 2018./2019. годину.


Просвјета ће додијелити више стипендија за ученике основних и средњих школа у школској 2018./2019.години и за студенте и постдипломце у академској 2018./2019.години са подручја Града Мостара и Херцеговачко-Неретвљанског Кантона.

Стипендије за ученике и студенте ће бити додијељене на нивоу школске/академске године у следећим износима:
1. за ученике од 1. до 6.разреда Основне школе – 500,00 КМ
2. за ученике од 6. до 9.разреда Основне школе – 600,00 КМ
3. за ученике од 1. до 4.разреда Средње школе – 700,00 КМ
4. за редовне студенте – 1.000,00 КМ
5. за постдипломце – по договору и одлуци Просвјетине комисије за додјелу стипендија

Услови за додјелу Просвјетине стипендије су:
1. Уз опширну молбу за стипендију ученици од 1. до 6.разреда требају приложити следеће: копију ђачке књижице или свједочанства за све разреде које су завршили (не односи се на ученике првог разреда), копију о евентуалном социјалном статусу родитеља (старатеља) или сопствена изјава о економској ситуацији у породици. Потврду од надлежне институције или друштва о активности у српској заједници у Мостару и Долини Неретве. Напомена: Оригиналну документацију приликом предаје молбе доставити на увид.
2. Уз опширну молбу за стипендију ученици од 6. до 9.разреда требају приложити следеће: копију ђачке књижице или свједочанства за све разреде које су завршили, копију о евентуалном социјалном статусу родитеља (старатеља) или сопствена изјава о економској ситуацији у породици. Потврду од надлежне институције или друштва о активности у српској заједници у Мостару и Долини Неретве. Напомена: Оригиналну документацију приликом предаје молбе доставити на увид.
3. Уз опширну молбу за стипендију ученици од 1. до 4.разреда средње школе требају приложити следеће: копије свједочанства за све разреде које су завршили, копију о евентуалном социјалном статусу родитеља (старатеља) или сопствена изјава о економској ситуацији у породици. Потврду од надлежне институције или друштва о активности у српској заједници у Мостару и Долини Неретве. Напомена: Оригиналну документацију приликом предаје молбе доставити на увид.
4. Уз опширну молбу за стипендију студенти требају приложити следеће: копије индекса са оцјенама и свједочанства од средње школе, потврду да су редовни студенти, копију о евентуалном социјалном статусу родитеља (старатеља) или сопствена изјава о економској ситуацији у породици. Потврду од надлежне институције или друштва о активности у српској заједници у Мостару и Долини Неретве. Напомена: Оригиналну документацију приликом предаје молбе доставити на увид.
5. Уз опширну молбу за стипендију постдипломци требају приложити следеће: копије индекса са оцјенама, копију факултетске дипломе, потврду да су редовни студенти постдипломских студија, копију о евентуалном социјалном статусу родитеља (старатеља) или сопствена изјава о економској ситуацији у породици. Потврду од надлежне институције или друштва о активности у српској заједници у Мостару и Долини Неретве. Напомена: Оригиналну документацију приликом предаје молбе доставити на увид.

Критеријуми за додјелу Просвјетиних стипендија:
1. Успјех у школи / факултету – 50%
2. Тенденција успјеха у периоду од три школске године и више – 10%
3. Економска ситуација у породици – 25 %
4. Повезаност и активности у српској заједници у Мостару и Долини Неретве – 15%

Конкурс је расписан до петка, 14.септембра 2018.године.

Документацију можете доставити путем поште:
СПКД Просвјета ГО Мостар
ул.Конак 7
88000 Мостар
са назнаком ЗА ПРОСВЈЕТИНУ СТИПЕНДИЈУ ВЛАДИМИР ЋОРОВИЋ

или доставити лично на поменуту адресу

или послати е-маилом на prosvjeta.mostar@outlook.com

Све додатне информације можете добити путем горе наведеног маила или путем facebook (messenger) https://www.facebook.com/bozicni.koncert.9

ПИШИ ЋИРИЛИЦОМ: Текстове са портала Слободна Херцеговина, уз обавезно навођење извора и линк, могу да користе само они сајтови који користе српско писмо.
О аутору

Оставите коментар