ПОМЕН НА МОСКУ: Годину дана од смрти Мирка Бутулије

  • Мирка Бутулију је 22. фебруара 2019. у просторијама АМСС у Рузвелтовој улици убио генерални секретар Мирко Ђурђев, који је након тога пресудио и себи

Прошло је годину дана како је у убијен председник Аутомото савеза Србије (АМСС) Мирко Бутулија. Његов живот је у просторијама савеза у Рузвелтовој улици скратио Предраг Ђурђев, генерални секретар АМСС-а, испаливши му неколико хитаца у главу и груди.

Ђурђев је након тога извршио самоубиство.

Годину дана после трагичне смрти, колеге из АМСС-а и даље жале за својим председником. То су показали читуљама које су поводом годишњице од смрти дали у новинама, а посебном се опростио и директор АМСС-а Вучета Мандић.

– Мирко, остаћеш да живиш у најлепшим сећањима – написаои је Мандић.

Колеге из АМСС су поручиле да га „с поштовањем и поносом чувају од заборава“, док су колеге из АМС осигурања истакле да ће увек памтити његова дела:

– Твоја дела и ведар дух остаће упамћени заувек!

Бутулија је. да подсетимо, убијен у својој канцеларији. Као могући разлог језивог убиства и самоубиства помињале су се две верзије.

По једној, Ђурђев је наводно од директора задуженог за издавање чланских карата АМСС-а, тражио да му да 50 карата које ће поделити пријатељима.

Како му је он рекао да не може то да му учини, Ђурђев је одмах отишао код Бутулије у канцеларију са истим захтевом. Њему је, наводно, и сам Бутулија рекао да неће моћи то да учини, а Ђурђев је након краће свађе извадио пиштољ и пуцао му у главу.

Друга верзија језивог убиства и самоубиства, јесте да је Булутулија убијен када је покушао да смири старсти између Ђурђева и другог запосленог.

На гробу Мирка Бутулије у мјесту Моско код Требиња у присуству породице, пријатеља и поштовалаца одржан је парастос.

Извор: Телеграф

ПИШИ ЋИРИЛИЦОМ: Текстове са портала Слободна Херцеговина, уз обавезно навођење извора и линк, могу да користе само они сајтови који користе српско писмо.
О аутору

Оставите коментар