СИРАЦ СИРА ОПЕТ ОТИШАО У НИКШИЋ:Милош Микић и други пут најбржи у Жакову

  •  Милош Микић из Никшића побједник је пете брдске бициклистичке трке “За сирац сира”, која је у организацији Планинарског друштва “Вучји зуб”, данас одржана у селу Жаково.

ZA-SIRAC-SIRA-POBJEDNICI
Микић је и прошле године најбрже прешао захтјевну сеоску стазу дугу више од 4 километра.
Друго мјесто припало је Тонију Зорићу из Мостара, а трећепласирани је био Никола Вукасовић из Требиња.
У женској конкуренцији прва до циља стигла је Мирела Бабић из Мостара, друга је Биљана Крталић из Никшића, а трећепласирана је, Мостарка Алма Окић.

У конкуренцији дјеце, бициклиста испод 15 година, која су возила на краћој и безбједнијој стази, најбржи су били Требињци: Петар Спаић, Марко Мијановић и Дејан Јегдић.
На трци је учестовало око 50 такмичара, што је највећи одзив до сада.
Такмичари су били из Требиња, Мостара, Херцег Новог и Никшића.
Осим пехара и медаља, награда најбољима била је требињски сирац сира.

Како истичу организатори, циљ ове манифестације није само афирмација бициклизма, нити је она искључиво спортског карактера.
“Циљ је и промоција наших херцеговачких села, која су, на жалост, данас прилично опустјела. Наравно, и производа са села, због чега и јесте наша главна награда сирац сира – препознатљиви херцеговачки колут сир“, рекао је Игор Шкеро, предсједник требињског Планинарског друштва “Вучји зуб”.

Д.Ч. / Радио Требиње 

ПИШИ ЋИРИЛИЦОМ: Текстове са портала Слободна Херцеговина, уз обавезно навођење извора и линк, могу да користе само они сајтови који користе српско писмо.
О аутору

Оставите коментар