Средства за водовод у Пребиловцима

Комисија за избјегла и расељена лица Бих додјелила је Мјесној заједници Пребиловци 20.000,00 КМ за наставак радова на довршетку водоводне мреже у Пребиловцима.

prebilovci-15

Текст: М. Ј.

Пребиловци су можда једино село у чапљинској општини у коме још није довршена мрежа градског водовда, односно које није добило воду из њега. Мјештани Пребиловаца су пред рат из средстава самодоприноса платили изградњу водовода у селу, али то ни накнадно додјељивана средства нису помогли да вода стигне до сеоских домаћинстава.

Питање је да ли ће и ова средства ријешити проблем у потпуности. Власти негирају да се ради о дискриминацији српског села, које поред воде нема ознаке са називом насеља на путу, ни уличну расвјету, а пут од цркве до села је у рупама… Већина кућа, око 80% њих је и даље рушевина. У сличном стању је и гробље.

Поред небриге општине , обнову Пребиловаца успорава и изостанак праве подршке власти у српским државама, па и небрига дијела самих Пребиловчана, расељних по свим странама свијета!

ПИШИ ЋИРИЛИЦОМ: Текстове са портала Слободна Херцеговина, уз обавезно навођење извора и линк, могу да користе само они сајтови који користе српско писмо.

Оставите коментар