Билећки „Водовод“ платио први рачун за струју након 11 година

  • Билећки „Водовод“ је први пут у посљедњих 11 година предузећу „Електро-Херцеговина“ платио рачун за струју од 34.000 КМ за јули ове године, рекао је Срни директор „Електро-Херцеговине“ Владислав Владичић.

bileca_tabla
Из овог билећког предузећа, које „Електро-Херцеговини“ дугује око седам милиона марака за утрошену електричну енергију, стигла су обећања да ће убудуће наставити плаћање својих фактура у континуитету.
Владичић каже да су у току преговори на који начин да се измире дуговања и изражава наду да ће бити реализовани ранији договори према којима би „Водовод“ требало да плати утрошену енергију са репрограмом на 15 година, а да се дио камата отпише на препоруку Владе Републике Српске.
Да би „Водовод“ могао да послује у складу са законом, „Електро-Херцеговина“ је том предузећу изашла у сусрет и скинула блокаду са њихових рачуна, које може блокирати у сваком тренутку уколико не буду измиривали обавезе.
Владичић каже да „Електро-Херцеговина“ нема већих проблема, нити дуговања што се тиче осталих предузећа и јавних установа на подручју Херцеговине, те да је наплативост, уопште на завидном нивоу.
„За првих осам мјесеци 2015. године `Електро-Херцеговина` је наплатила 1.137.000 КМ или за 6,43 одсто више у односу на исти период прошле године“, рекао је Владичић и додао да је оваква наплативост остварена захваљујући доброј организацији предузећа, привреди, грађанима и свима који су свјесни да се електрична енергија, као и друга роба, мора плаћати.
Да својим потрошачима излази у сусрет „Електро-Херцеговина“ је показала и увођењем праксе према којој најугроженијим становницима са подручја које покрива не искључује у потпуности електричну енергију већ им дозволи минималну потрошњу, како дјеца и цијела породица не би остали без освјетљења.

Извор: Срна

ПИШИ ЋИРИЛИЦОМ: Текстове са портала Слободна Херцеговина, уз обавезно навођење извора и линк, могу да користе само они сајтови који користе српско писмо.

Оставите коментар